Könnyen elkészíthető farsangi álarcok

A karácsonyi ünnepek végeztével évről-évre eljön a farsangi, karneváli mulatságok időszaka. Megmutatjuk, hogyan légy csinos és titokzatos!
Farsangi álarcok

A hobbi boltok bőséges kínálatát tekintve egy igazán szép farsangi álarc elkészítése nem is olyan bonyolult dolog. A kiindulás egy papírmasé vagy műanyag alap megvásárlása, ezután pedig csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek.

Papírmasé alapra könnyebb festeni és ragasztani, így első próbálkozásnak ezt javasoljuk. Vigyázzunk, hogy az álarcot véletlenül se érje víz, vagy bármilyen nedvesség.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk segítséget nyújtani a dekoráláshoz is, vagyis hogy mit szerezzünk be az álarc alap mellett a hobbiboltban. Jó szolgálatot tehet 4-5 különböző színű akrilfesték, csillámpor, strasszok és gyöngyök is. Ne feledkezzünk el a férfiakról sem, vagyis sötétebb színű festékeket, dekorációkat is vásároljunk. Még elegánsabb, ha a női és a férfi álarcok dekorációját összehangoljuk egy-két közös elemmel, például azonos színű strasszok használatával a szem felett.

A bevállalósabbak mindenképpen ragasszanak tollat is az álarchoz, ezzel megidézve a '20-as évek hangulatát. A szalagok, masnik és virágok nem hiányozhatnak a bájos hölgyekről.

Ha szeretnénk sejtelmesek, titokzatosak maradni, hálós anyagot vagy csipkét is tehetünk az álarc elé, ezzel még jobban elrejtve a szemeket.

A farsangi időszak lezárultával sem kell kidobni az álarcot, sőt, jobb, ha nem a szekrény mélyén pihen ránk várva egy évig. Üres falfelületen nagyon jól mutat egy-egy díszes darab, hiszen szinte műalkotások. Az irigykedő ismerősök pedig jövőre csatlakozhatnak a farsangi mulatsághoz, ahol szigorúan kötelező lesz egy titokzatos, csinos álarc viselése.

Kapcsolódó cikkek

Ezek az idei év szemüveg trendjei

Ezek az idei év szemüveg trendjei

A teknősmintha helyét lassan átveszik a világos árnyalatok

12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak - A korai ébredés előnyei - Növeld hatékonyságod és kreativitásod!

Produktív reggelek - 12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak

A korai kelést sokan el sem tudják képzelni. Pedig számtalan előnye van. A cikkben ezeket az előnyöket bontjuk ki részletesen.

Plasztikai sebész: népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt

Plasztikai sebész: népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt

A plasztikai sebészeti műtétek száma – főleg a botox és zsírleszívás – a koronavírus alatt óriásit nőtt! Ehhez a maszkhasználat és a home office is hozzájárult.