Dresszkód: milyen ruhát viselj egy állásinterjún?

Nem kell szürke kisegérnek, vagy vadító amazonnak öltöznöd ahhoz, hogy megkaphasd álmaid munkáját. Tippjeink segítségével összeállíthatsz egy elegáns, különleges, de nem hivalkodó ruhaszettet az interjú napjára.
Milyen ruhát viselj egy állásinterjún?

1. Az ördög a részletekben rejlik

És a kevesebb néha több! Vagyis előző nap mosd meg a hajad, és ne felejtsd el a balzsamozást sem, így nem lesz kócos, vagy száraz, boglyaszerű a frizurád. A körmeidet is ellenőrizd az interjú előtt: erős színeket, például türkizkéket vagy tűzpirosat ne használj, válaszd inkább a színtelen, vagy pasztellszínű árnyalatokat. Ha blúzt fogsz felvenni, vasald ki előző nap, így nem kell majd a nagy napon idegesen kapkodnod ide-oda. Ellenőrizd, hogy a cipőd tiszta, nem repedt meg, nem szakadt el a tárolás során, és az ápolást se felejtsd el.

2. Illatvarázs

Egy karakteres, finom illat nem túl nagy mennyiségben mindenkit elvarázsol, és jobban meg is jegyeznek ezáltal. 2-3 fújásnál többet semmiképp se használj, mert ha "kondenzcsíkot" húzol magad után az irodából kilépve, az inkább kiábrándító, mintsem vonzó.

3. Egy szoknya, egy nadrág?

Hanyagold a virágos, csipkés ruhákat, ehelyett válassz inkább egy szép blúzt blézerrel, valamint sötét színű nadrággal vagy szoknyával. A szoknya maximum néhány centivel érjen térd felé, így elkerülheted, hogy ha leülsz egy székre, kivillan az egész combod. A nadrág legyen élre vasalt, és ha unod a sima, fekete színt, viselj sötétkéket egy vékony övvel megbolondítva. Ha ujjatlan a blúzod, mindenképpen viselj felette blézert, és a hátkivágást is kerüld el messziről. A cipőd ne legyen tűsarkú, de teljesen lapos sem, vagyis törekedj itt is az arany középútra.

4. Ékszerek

Egy elegáns karóra, egy vékony karperec, vagy egy szolid, ezüst fülbevaló mindenképpen jó választás. Elég mindenből egy: ne viselj mindkét karodon karkötőt, vagy minden ujjadon gyűrűt, és nyakláncot is csak abban az esetben vegyél fel, ha ez nem "túl sok" a blúzod felett. Kerüld a fából vagy műanyagból készült, színes ékszereket.

5. Táska

A saját formával nem rendelkező, hatalmas táskát kerüld el, válassz inkább egy merevebb, sötét színű, és nem túl nagydarabot. Fontos, hogy ha fel kell jegyezned valamit, azonnal meg tudd találni a határidőnaplód, vagy például az irataidat. A túl sok strassz, fémláncok, kulcstartók kerülendőek. Nem kell a legmárkásabb darabbal megjelenned ahhoz, hogy komolyan vegyenek, de figyelj arra, hogy a táskapánt, vagy a táska anyaga ne legyen sérült, szakadt, foszladozó.

Kapcsolódó cikkek

Hygge - a boldogság titka

Hygge - a boldogság titka

A boldogságot nem is olyan nehéz megteremteni. A legfontosabba, hogy az otthonunk nyugodt legyen, hiszen ez is hozzájárul a boldogságunk megteremtéséhez.

Sikeres nők

Sikeres nők a tudományban

A tudományt gyakran a férfiakkal kapcsolják össze, pedig bizony sok nő bizonyított ezen a területen. És ma is sok nő tevékenykedik valamilyen tudományos pályán.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.