Kreatív ötletek régi ruhák újrahasznosítására

Tippjeink segítségével régi ruhadarabjaid újjászülethetnek, nem kell tőlük megválnod, ráadásul spórolhatsz is a nyaralásra, vagy egy klassz zenei fesztiválra.
DIY ruha újrahasznosítás.

1. Csinos farmersort - fesztiválokra, koncertekre

Ha térdben kikopott a régi farmernadrágod, esetleg olajos lett biciklizés közben, és nem tudod eltávolítani a foltot - ne dobd ki! Krétával rajzold fel, hogy milyen formában szeretnéd levágni a szárát, majd ne habozz, alkoss! Nem baj, ha rojtos lesz - így még lazább hatást érhetsz el.

2. Színes zsebek

Nem tudsz magadon elképzelni egy virágmintás, ódivatú blúzt, de mégis tetszik a mintája? Varrd fel zsebnek a textíliát, így igazán egyedi sortra vagy hosszú nadrágra, esetleg farmerszoknyára tehetsz szert. Sötét anyagon különösen jól mutat a fehér csipke.

3. Gyöngyök minden mennyiségben

Nagyon divatosak most az olyan farmernadágok, amelyeknek a combrészére apró, fehér vagy pasztellszínű gyöngyöket varrtak. Ha a visszafogottabb stílust kedveled, csak fehér vagy bézs színű gyöngyöket használj, de ha buliba készülsz, nyugodtan kombinálj különböző neon színeket.

4. Vagány crop top

Ha pecsétes lett egy kedvenc pólód ujja, vagy esetleg elszakadt, ne válj meg tőle azonnal, hanem vágj bele nyugodtan. Készíthetsz rojtos ujjat is, vagy a has résznél is megrojtozhatod a ruhadarabot. Ha túl magasan záródik a póló nyaka, onnan is leszabhatsz egy kicsit, így még csinosabb lesz az újdonsült topod.

5. A menthetetlen textilek újjászületése

Annyira foltos a kedvenc pólód, hogy már nem lehet megmenteni egy kis szabás-varrással? A szép minta úgy is továbbélhet, ha vékony csíkokat vágsz a pólóból, és nyakláncot vagy soros nyakéket készítesz belőle. Annál szebb lesz a hosszú fémlánc végén lévő textilbojt, minél többféle anyagot kombinálsz. Ne felejtsd el a csipkét, a tollakat, és a színes köveket, apró kristályokat sem.

Kapcsolódó cikkek

Különleges fali dekor gyufából - DIY dekoráció - Házi készítésű kép olcsón

Különleges fali dekor gyufából

A DIY fogalma, jelentése ma már senki számára sem ismeretlen. Akár még gyufából is készíthetünk különleges dekorációkat.

Rendszerezz olcsón - remek DIY tárolók házilag

Rendszerezz olcsón - remek tárolók házilag

Otthonunkban megannyi holmi megtalálható. Hogy ne uralkodjon káosz, muszáj rendszerezni. A cikkben remek tárolókat mutatunk be.

Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Akár befőttes üvegből, mi magunk is készíthetünk dizájnos lámpát.