Kreatív ötletek régi ruhák újrahasznosítására

Tippjeink segítségével régi ruhadarabjaid újjászülethetnek, nem kell tőlük megválnod, ráadásul spórolhatsz is a nyaralásra, vagy egy klassz zenei fesztiválra.
DIY ruha újrahasznosítás.

1. Csinos farmersort - fesztiválokra, koncertekre

Ha térdben kikopott a régi farmernadrágod, esetleg olajos lett biciklizés közben, és nem tudod eltávolítani a foltot - ne dobd ki! Krétával rajzold fel, hogy milyen formában szeretnéd levágni a szárát, majd ne habozz, alkoss! Nem baj, ha rojtos lesz - így még lazább hatást érhetsz el.

2. Színes zsebek

Nem tudsz magadon elképzelni egy virágmintás, ódivatú blúzt, de mégis tetszik a mintája? Varrd fel zsebnek a textíliát, így igazán egyedi sortra vagy hosszú nadrágra, esetleg farmerszoknyára tehetsz szert. Sötét anyagon különösen jól mutat a fehér csipke.

3. Gyöngyök minden mennyiségben

Nagyon divatosak most az olyan farmernadágok, amelyeknek a combrészére apró, fehér vagy pasztellszínű gyöngyöket varrtak. Ha a visszafogottabb stílust kedveled, csak fehér vagy bézs színű gyöngyöket használj, de ha buliba készülsz, nyugodtan kombinálj különböző neon színeket.

4. Vagány crop top

Ha pecsétes lett egy kedvenc pólód ujja, vagy esetleg elszakadt, ne válj meg tőle azonnal, hanem vágj bele nyugodtan. Készíthetsz rojtos ujjat is, vagy a has résznél is megrojtozhatod a ruhadarabot. Ha túl magasan záródik a póló nyaka, onnan is leszabhatsz egy kicsit, így még csinosabb lesz az újdonsült topod.

5. A menthetetlen textilek újjászületése

Annyira foltos a kedvenc pólód, hogy már nem lehet megmenteni egy kis szabás-varrással? A szép minta úgy is továbbélhet, ha vékony csíkokat vágsz a pólóból, és nyakláncot vagy soros nyakéket készítesz belőle. Annál szebb lesz a hosszú fémlánc végén lévő textilbojt, minél többféle anyagot kombinálsz. Ne felejtsd el a csipkét, a tollakat, és a színes köveket, apró kristályokat sem.

Kapcsolódó cikkek

Különleges montázsok készítése.

Jó rajztudás nélkül is lehetsz művész

Ma már rengeteg lehetőséget kínál fel számunkra az internet. Akár még kreatívak is lehetünk és ehhez különösebb rajztudásra sincs szükségünk.

DIY szülinapi dekoráció

DIY szülinapi dekorációs ötletek

Gyors és egyszerű ötletek szülinapi dekoráció elkészítéséhez.

Ajándékötletek.

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Ma már ezerféle ajándékötletet kínálnak fel az üzletek, de ha van egy kis fantáziánk és kreativitásunk, akkor mi magunk is készíthetünk ajándékot annak, akit szeretünk.