Hogyan szerezz meg bármit, amit szeretnél, 3 egyszerű lépésben

Problémát jelent számodra, hogy meggyőzz másokat? Nem kapod meg egykönnyen, amire vágysz? Cikkünkből megismerheted a 3 alapstratégiát, melyek alkalmazásával a siker garantált.
Szerezz meg bármit, amit szeretnél, 3 egyszerű lépésben

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Nem mindig könnyű megszerezni, amit akarunk. Nem egyszerű befolyásolni az embereket, pláne, ha azok különösen makacsak. Értékesítők gyakran találkoznak a következő visszautasítással: "jelenleg nem vásárolok semmit". Sokan megijednek az ilyesféle tiltakozástól, és megfutamodnak. Ha nem szeretnél ezek közé az emberek közé tartozni, akkor újfajta megközelítéseket kell megismerned, melyet alábbi tippjeink tartalmaznak. Ezek alkalmazásával a várt eredmények elérhetők.

1. Három igen

Ha valakitől elköteleződést várunk, gyakran hosszas magyarázkodásba kezdünk ahelyett, hogy kérdéseket tennénk fel. Ezzel az a probléma, hogy nincs meg az összhang. Arról beszélünk, amit mi szeretnénk, de a partnerünket ez csöppet sem érdekli. Őt csakis az érdekli, amit ő szeretne.

Próbálj a másik fél felé megerősítő kérdésekkel közelíteni, melyekre biztosan igen lesz a válasz. Például ceruzát próbálok eladni. Ahelyett, hogy elmagyaráznám, mitől olyan szuper ez a toll, inkább megkérdezem: "Ugye szüksége van valamilyen íróeszközre a munkájához?" Erre a kérdésre a válasz annyira nyilvánvaló, hogy senki sem fog rá nemet mondani. Ezután még legalább 2 ilyen kérdést felteszek a beszélgetés folyamán, aztán térek csak a tárgyra. Ha valaki legalább három dologban egyet értett velem, könnyebb lesz számára meghozni az igenlő választ a döntő kérdésre.

2. A szünet ereje

Próbáltál már meggyőzni olyan embert, aki csöppet sem vett téged komolyan? Ha szeretnéd megszerezni, amit akarsz, meg kell értetned a másik emberrel a kérésed komolyságát. Ehhez, illetve hogy felkeltsd az érdeklődését, használd a szünet erejét. Miután a legfontosabb kijelentésed elhangzott, várj legalább 3 másodpercet. Így elérheted, hogy a partnered ne csak odafigyeljen a kijelentésedre, de meg is értse azt.

3. A te ötleted az ő ötlete

Sok ember próbál vitát nyerni erővel. De a másikkal szembeni erőszakosságnak soha nincs jó vége. Ha el is érjük vele célunkat, hosszú távon tönkretesszük a kapcsolatot.
A partnerednek rokonszenvet kell éreznie mindazzal, amit kérsz. Ezt könnyen elérheted, ha az ötletedet sajátjaként állítod be. Magával senki sem hasonulna meg, nem igaz? A rávezető, igenlő kérdések is segíthetnek. Ha sikerül eljutnod idáig, már nem vallhatsz kudarcot.

Kapcsolódó cikkek

8 hasznos tipp, mellyel könnyen a siker nyomába eredhetsz - Légy sikeres tippjeink segítségével!

8 hasznos tipp, mellyel könnyen a siker nyomába eredhetsz

A sikert nem adják könnyen, meg kell érte dolgozni. A cikkből megtudhatod, hogyan lehetsz sikeres.

Hogy készíts kreatív önéletrajzot?

Hogyan írj kreatív önéletrajzot?

Az önéletrajznak nem kell unalmasnak lennie. Néha belecsempészhetsz olyan kreatív dolgokat, ami akár még fel is keltheti az érdeklődést.

Hogyan kezelj egy rossz főnököt - hasznos tippek a munkahelyi konfliktusok elkerülésére és megoldására, hogy sikeres és boldog légy a munkahelyeden.

Hogyan kezelj egy rossz főnököt

A jó főnök, áldás. Mindenki jó vezetőről álmodozik, de nem mindenkinek van szerencséje. A cikkel segítséget nyújtunk, hogyan kezeld a rossz főnököt.