5 dolog, amit messziről kerülj el, ha vállalkoznál

Ha úgy döntöttél, vállalkozni szeretnél, most megismerheted az 5 legnagyobb hibát, melyet a kezdők elkövetnek.
5 dolog, amit messziről kerülj el, ha vállalkozásba fognál - Mit ne tegyél, ha vállalkozni akarsz.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

1. Társulni olyannal, akivel nem illetek össze

Mielőtt, vagy miután vállalkozást alapítasz, könnyen előfordulhat, hogy lesznek olyan emberek, akik szeretnének maguknak kihasítani egy szeletet a tortából. Egy jó társ oldalán sokra viheted, de vannak ellenpéldák is.

Ha partnert választasz, elsőként a szakértelmét, tapasztalatát, lelkesedését kell mérlegelned, de nem szabad figyelmen kívül hagynod a belső hangodat sem. Az mindig megsúgja, érdemes-e társulnod az illetővel.

2. Tőkét szerezni másoktól

Nagyszerű érzés tudni, hogy vannak emberek, akik hisznek benned és szívesen fektetnének a cégedbe. De tudnod kell, semmi sincs ingyen; amint sikereket érsz el, ők benyújtják a számlát, és osztozkodnod kell velük a bevételeiden.

3. Megtartani az állásodat

Nem tudsz egyszerre két dologra is jól, teljes testhosszal koncentrálni. Ha úgy érzed, itt az ideje vállalkozni, a saját lábadra állni, akkor az időd 100 %-át a saját üzletednek kell szentelned. Ha nem így teszel, sosem leszel igazán sikeres.

4. Családtagokat, barátokat alkalmazni

Talán az anyukád szuper könyvelő. A legjobb barátod nagyon intelligens. És mindketten munkát keresnek. De tényleg megvannak azok a képességeik, amelyek a sikeres üzlethez feltétlenül szükségesek? Mi van, ha csak túlértékeled őket, pontosan az életedben betöltött szerepük miatt? Persze ha szakértők és kellő tapasztalattal rendelkeznek, az más tészta. Mégis, a családtagokkal nehezebb boldogulni: nehezebben adsz utasítást, nehezebben kérsz számon, és nehezebben bocsátod el őket. Ne vállalj ekkora kockázatot.

5. Felesleges dolgokra költeni

Szuper, ha van egy tágas, modern irodád a legújabb kütyükkel. Mégis, meg kell gondolnod, hogy a kezdetekkor ez valóban szükséges-e, vagy inkább az üzlet más részeibe forgatod be az így megspórolt tőkét. Én azt javaslom, légy szerény a költekezésben a kezdetekkor, így később sokkal bőkezűbb lehetsz az üzleteddel és önmagaddal is.

A helyes üzleti döntések erős alapot adhatnak induló vállalkozásodnak, és hozzásegíthetnek ahhoz, hogy gazdag és sikeres légy. Járj nyitott szemmel és vállalkozz okosan!

Kapcsolódó cikkek

10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden és szeresd a munkád, munkatársaidat és a főnököd.

10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden

A munkahely sokak számára nem a boldogságot jelenti, de azért vannak trükkök, amelyekkel elérhetjük, hogy akár még a munkahelyen is boldogok legyünk.

A hangrögzítők új generációja

A hangrögzítők új generációja

A hangrögzítő nem csak felvételkészítésre alkalmas, hanem a hangok rögzítésére és azok további tárolására, szerkesztésére, visszahallgatására is.

13 dolog, ami meggátol abban, hogy sikeres légy - miért nem vagy sikeres, mi a hatékonyság titka és hogyan tűnhetsz ki a tömegből

13 dolog, ami meggátolja az átlagembert abban, hogy sikeres legyen

Nem könnyű sikeresnek lenni és a sikert elérni, de azért nem is lehetetlen. A cikkben néhány tippet adunk, hogyan légy sikeres.