5 dolog, amit messziről kerülj el, ha vállalkoznál

Ha úgy döntöttél, vállalkozni szeretnél, most megismerheted az 5 legnagyobb hibát, melyet a kezdők elkövetnek.
5 dolog, amit messziről kerülj el, ha vállalkozásba fognál - Mit ne tegyél, ha vállalkozni akarsz.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

1. Társulni olyannal, akivel nem illetek össze

Mielőtt, vagy miután vállalkozást alapítasz, könnyen előfordulhat, hogy lesznek olyan emberek, akik szeretnének maguknak kihasítani egy szeletet a tortából. Egy jó társ oldalán sokra viheted, de vannak ellenpéldák is.

Ha partnert választasz, elsőként a szakértelmét, tapasztalatát, lelkesedését kell mérlegelned, de nem szabad figyelmen kívül hagynod a belső hangodat sem. Az mindig megsúgja, érdemes-e társulnod az illetővel.

2. Tőkét szerezni másoktól

Nagyszerű érzés tudni, hogy vannak emberek, akik hisznek benned és szívesen fektetnének a cégedbe. De tudnod kell, semmi sincs ingyen; amint sikereket érsz el, ők benyújtják a számlát, és osztozkodnod kell velük a bevételeiden.

3. Megtartani az állásodat

Nem tudsz egyszerre két dologra is jól, teljes testhosszal koncentrálni. Ha úgy érzed, itt az ideje vállalkozni, a saját lábadra állni, akkor az időd 100 %-át a saját üzletednek kell szentelned. Ha nem így teszel, sosem leszel igazán sikeres.

4. Családtagokat, barátokat alkalmazni

Talán az anyukád szuper könyvelő. A legjobb barátod nagyon intelligens. És mindketten munkát keresnek. De tényleg megvannak azok a képességeik, amelyek a sikeres üzlethez feltétlenül szükségesek? Mi van, ha csak túlértékeled őket, pontosan az életedben betöltött szerepük miatt? Persze ha szakértők és kellő tapasztalattal rendelkeznek, az más tészta. Mégis, a családtagokkal nehezebb boldogulni: nehezebben adsz utasítást, nehezebben kérsz számon, és nehezebben bocsátod el őket. Ne vállalj ekkora kockázatot.

5. Felesleges dolgokra költeni

Szuper, ha van egy tágas, modern irodád a legújabb kütyükkel. Mégis, meg kell gondolnod, hogy a kezdetekkor ez valóban szükséges-e, vagy inkább az üzlet más részeibe forgatod be az így megspórolt tőkét. Én azt javaslom, légy szerény a költekezésben a kezdetekkor, így később sokkal bőkezűbb lehetsz az üzleteddel és önmagaddal is.

A helyes üzleti döntések erős alapot adhatnak induló vállalkozásodnak, és hozzásegíthetnek ahhoz, hogy gazdag és sikeres légy. Járj nyitott szemmel és vállalkozz okosan!

Kapcsolódó cikkek

Hogy készíts kreatív önéletrajzot?

Hogyan írj kreatív önéletrajzot?

Az önéletrajznak nem kell unalmasnak lennie. Néha belecsempészhetsz olyan kreatív dolgokat, ami akár még fel is keltheti az érdeklődést.

13 dolog, ami meggátol abban, hogy sikeres légy - miért nem vagy sikeres, mi a hatékonyság titka és hogyan tűnhetsz ki a tömegből

13 dolog, ami meggátolja az átlagembert abban, hogy sikeres legyen

Nem könnyű sikeresnek lenni és a sikert elérni, de azért nem is lehetetlen. A cikkben néhány tippet adunk, hogyan légy sikeres.

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen.

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen

Ma már sok vállalkozó él körünkben. Sokan megunták az alkalmazotti létet. Mi is tudunk 5 érvet, hogy miért ne legyél többé alkalmazott.