10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden

Ha nem okoz számodra örömet a munka, akkor az kihat az egész életedre. Ám van néhány tipp, amellyel elviselhetővé teheted, sőt, megszeretheted az állásodat.
10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden és szeresd a munkád, munkatársaidat és a főnököd.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Koncentrálj a munkád pozitív oldalára, és egy idő után érezni fogod a változást. Ki tudja, talán újra megszereted, vagy ráeszmélsz arra, hogy itt az ideje továbblépni. Akárhogyan is, boldogabb leszel. Használd alábbi tippjeinket a sikerhez.

1. Légy hálás

Ha hálát érzel valamiért, jelen esetben az állásodért, az a boldogsághoz vezető legrövidebb út. Talán elégedetlen vagy bizonyos dolgokkal, ilyenkor érdemes a munkád pozitív oldalára fókuszálnod, ezért hálát adnod. Másnak még állása sincs. Ugye mennyivel szerencsésebb vagy náluk?

2. Keress új állást

Ha tényleg nagyon boldogtalannak érzed magad, a legegyszerűbb módszer, hogy felvidítsd magad az, ha elkezdesz állások után kutatni. Nem jelenti azt, hogy jelentkezned is kell rájuk, de legalább tudni fogod, hogy létezik más lehetőség is. Mielőtt felmondanál, jól gondold át. A hirtelen döntések következtében kiköthetsz újra egy olyan munkahelyen, amit nem szeretsz.

3. Élvezd az apró dolgokat

Vannak kedves munkatársaid, barátaid? Szívesen reggeliztek, ebédeltek együtt? Mindnyájan egy hajóban eveztek. Értékeld a társaságukat, az ő jelenlétük színesebbé, boldogabbá teheti a napodat.

4. Ne vidd haza a munkát

Ha gondok vannak a munkahelyeden, fontos, hogy ezt sose vidd haza. Amint kilépsz a cég kapuján, tegyél le nem csak fizikailag, de lélekben is mindent, ami a munkádhoz köt, a céges telefonod kapcsold ki. Hazaérve készíts magadnak egy jó kávét, tegyél föl valami nyugtató zenét, vegyél egy forró fürdőt, bármit, hogy kikapcsolódj a nehéz nap után.

5. Rossz nap, rossz hét, vagy rossz állás?

Egy nehéz napon hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy miénk a világ legrosszabb állása. Szánj időt arra, hogy eldöntsd, ez egy átmeneti időszak, vagy valóban ilyen rémes a helyzet. Ha képes vagy felismerni, hogy csak pillanatnyilag érzed rosszul magad, tudod, hogy ezen képes vagy átlendülni, és nem látod majd ilyen tragikusan a dolgokat.

6. Étkezz egészségesen

Ne feledd, az vagy, amit megeszel. Fogyassz hát tápláló ételeket. A gyorskaják hirtelen megemelik a vércukrodat, ami nem sokkal utána hirtelen leesik, így kevesebb energiád lesz, álmos leszel, újra éhes leszel, és ez bizony kihat a munkahelyi teljesítményedre is.

7. Beszélj a főnököddel

Ha valóban nehéz helyzetben vagy, akár egy projektet, akár egy gáncsoskodó munkatársat illetően, ne félj, beszélj a főnököddel. A legtöbb vezető örömmel segít megoldani a kritikus helyzeteket.

8. Tartsd távol magad a negatív gondolatoktól, érzésektől

A negativitás betegség. És burjánzik. Minden munkahelyen van legalább egy panaszkodó energiavámpír. Ha igazán nehéz napod van, és tulajdonképpen akkor is, ha nincs, tartsd távol magad ezektől az emberektől, mert elszívják minden energiádat. Vedd körül magad pozitív emberekkel, akik boldoggá tesznek.

9. Kövesd a vágyaidat

Néha azért boldogtalanok az emberek, mert nem kapnak lehetőséget ahhoz, hogy kiteljesedjenek, egy olyan projektben vegyenek részt, ami igazán örömmel tölti el őket. Miért ne javasolnál a főnöködnek egy olyan ötletet, amivel kapcsolatban lelkes vagy, és később akár te lehetsz a projekt vezetője? Ha a főnököd nemet mond, akkor se légy szomorú. Csak tudd meg, mit szeretne elérni, és csináld meg olyan módon, hogy te is élvezd.

10. Barátkozz

Keress valakit, aki pozitív, boldoggá tesz, akivel el tudsz beszélgetni az ebédszünetben. Olyat, aki felvidít egy nehéz napon, és akit cserébe te is felvidíthatsz, ha úgy alakul. Ha valahol napi 8 órát el kell töltened, sokkal jobb, ha nem vagy egyedül.

Kapcsolódó cikkek

13 dolog, ami meggátol abban, hogy sikeres légy - miért nem vagy sikeres, mi a hatékonyság titka és hogyan tűnhetsz ki a tömegből

13 dolog, ami meggátolja az átlagembert abban, hogy sikeres legyen

Nem könnyű sikeresnek lenni és a sikert elérni, de azért nem is lehetetlen. A cikkben néhány tippet adunk, hogyan légy sikeres.

8 hasznos tipp, mellyel könnyen a siker nyomába eredhetsz - Légy sikeres tippjeink segítségével!

8 hasznos tipp, mellyel könnyen a siker nyomába eredhetsz

A sikert nem adják könnyen, meg kell érte dolgozni. A cikkből megtudhatod, hogyan lehetsz sikeres.

Hogy készíts kreatív önéletrajzot?

Hogyan írj kreatív önéletrajzot?

Az önéletrajznak nem kell unalmasnak lennie. Néha belecsempészhetsz olyan kreatív dolgokat, ami akár még fel is keltheti az érdeklődést.