A hangrögzítők új generációja

A hangrögzítők remek segítséget jelentenek a mai ember számára a mindennapok forgatagában. Ma már nem csak felvételkészítésre alkalmas eszközről van szó, hanem a hangok rögzítésére és azok további tárolására, szerkesztésére, visszahallgatására is alkalmasak.
A hangrögzítők új generációja

Hol használhatók?

Mint minden munkaterületen fontos a megfelelő szerszám. Számos terület van, ahol ezzel a remek kis szerszámmal könnyebben megvalósíthatóak a hétköznapi feladatok. Ilyenek például:

Oktatásban nélkülözhetetlen
A diktafon kiválóan alkalmas előadások, interjúk felvételéhez.

Kreatív ipar
Ideális megoldás kreatív ötletek, kísérletek, piackutatás vagy bármely megfigyelések rögzítéséhez.

Üzleti élet
Hasznos az üzleti élet mindennapjaiban, különböző találkozók, tárgyalások, interjúk fontos mozzanatainak rögzítéséhez.

Nyelvoktatás

Jó lehetőséget teremt rögzíteni az idegen nyelven elhangzottakat, hogy a későbbiekben bármikor visszahallgatható, feldolgozható legyen.

Hangrögzítő vs mobil alkalmazás. Melyiket válasszam?

Az alábbiakban nézzük meg, hogy melyik éri meg jobban. Melyik megoldást mikor érdemes használni?

Zavaró jelzések

Ma már minden mobiltelefonon elérhető egy olyan alkalmazás, amivel könnyű szerrel készíthetünk hangjegyzeteket. Ám a mai mobilhasználók már nem csak telefonálásra, hanem mindenre is használják a telefonjukat. Így a zenehallgatástól a sportolásig, a nap minden időszakában a mobiltelefon használatban van. Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor egy-egy fontos eseményen vagy online meetingen megszólalnak az üzenetek. A különböző média tartalmak értesítéseiről, alkalmazásairól már nem is beszélve. Tehát zavaró lehet, ha egy hangfelvétel kellős közepén valamilyen jelzés vagy bejövő telefonhívás érkezik.

Töltési gyakoriság

A mobiltelefonokkal ellentétben a hangrögzítők szinte soha nem merülnek le.

A diktafonok akár 57 órán át bírják töltés nélkül. És külön plusz pont, hogy memóriát sem foglalnak a telefonunkban.

Felhasznált memória

A diktafonok tárhelye szinte végtelen, minden rögzített tartalomnak kellő helyet biztosít. A telefonunk ezzel szemben azonnal megérzi, ha egy vagy több nagyobb méretű hangfájlt tárolunk rajta.

Könnyű szerkeszthetőség

Bármely diktafonon a hangfelvételeket könnyen lehet szerkeszteni, alakítani, módosítani, sokféle beállítás elérhető.

Összegezve a fentieket elmondható, hogy a mai korszerű hangrögzítők nagy segítséget jelentenek a hétköznapokban. Használatuk megkönnyíti az amúgy is kihívásokkal teli mindennapi életet. Érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó cikkek

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen

Ma már sok vállalkozó él körünkben. Sokan megunták az alkalmazotti létet. Mi is tudunk 5 érvet, hogy miért ne legyél többé alkalmazott.

5 dolog, amit messziről kerülj el, ha vállalkozásba fognál - Mit ne tegyél, ha vállalkozni akarsz.

5 dolog, amit messziről kerülj el, ha vállalkoznál

A vállalkozás egy komoly feladat. Vannak buktatók, vannak nehézségek és vannak dolgok, amelyeket mindképpen el kell kerülnünk. Mutatjuk is, hogy mik ezek.

A hangrögzítők új generációja

A hangrögzítők új generációja

A hangrögzítő nem csak felvételkészítésre alkalmas, hanem a hangok rögzítésére és azok további tárolására, szerkesztésére, visszahallgatására is.