13 dolog, ami meggátolja az átlagembert abban, hogy sikeres legyen

Ugye te is szeretnéd azt hinni, hogy nem vagy átlagos? Olvass tovább, és számolj le azokkal a hétköznapi szokásaiddal, amelyek eddig megakadályoztak abban, hogy hatékonnyá, sikeressé és különlegessé válj.
13 dolog, ami meggátol abban, hogy sikeres légy - miért nem vagy sikeres, mi a hatékonyság titka és hogyan tűnhetsz ki a tömegből

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Mitől átlagember az átlagember? Mit kell tenned ahhoz, hogy ne válj azzá? Mit kell tenned, ha változtatni akarsz? Összefoglalónk megadja neked a választ, és segít kitörni a szürkeségből.

1. Túl sok tévét néznek

A tévénézéssel nincs semmi gond, a mérték a lényeg. Az átlagember idejéből túl sokat vesz el a tévézés, viszont a járulékos haszon vajmi kevés. És akkor még nem is volt szó a reklámokról, melyek arra ösztönöznek, hogy olyan dolgokat vásárolj, amikre semmi szükséged. Csökkentsd a tévézésre szánt időt, vagy iktasd ki teljesen. Az időd túl értékes ahhoz, hogy egy ilyen 'ördögi doboz' előtt töltsd.

2. Túl sokat játszanak

Aki túl sokat játszik, az nem kifejezetten produktív. Játszani jó, kizárólag stresszlevezetésként. De a helyzet ugyan az, mint a tévénél. Túl sok értékes idő vész kárba. Engedd meg magadnak, hogy néha játssz, de figyelj, nehogy a munka kárára váljon.

3. Túlságosan lusták számon tartani, mivel töltik az idejüket

Napirendet készíteni és ahhoz tartani magunkat roppant unalmas. De a legtöbb ember elfelejteni, hogy egyike a leghasznosabb tevékenységeknek, hiszen megnövelik a produktivitást. Ha nyomon követed, mivel töltöd az idődet, a későbbiekben képes leszel még hatékonyabban kihasználni azt. Sajnos az idő nem megújuló erőforrás, aknázd ki a lehető leghatékonyabban.

4. Későn kelnek fel

A késői kelés azt jelenti, hogy az embernek jóval kevesebb ideje marad hasznos dolgokat tenni. A legtöbb embernek reggel van a maximumon az energiaszintje, de az, aki 10 óráig alszik, minden energiáját elpocsékolja. Ezért nagyon fontos korán kelni, ha valóban haladni is akarsz valamire a napoddal. A korai kelés abban is segít, hogy felkészültebb legyél, például készíts egy remek reggelit egy finom kávé társaságában, és pihenj egy keveset, mielőtt elkezdődne egy nehéz munkanap.

5. Inspirációra várnak

Ritkán vannak inspiráló pillanatok az életben. Ha csak erre támaszkodsz, erre vársz, soha nem fogsz megtenni semmit. Kötelezd el magad arra, hogy elvégzed a dolgokat, nem számít mennyire vagy 'inspirált' egy adott napon. Az eredmények az elhatározásból születnek. Így működik az élet.

6. Lusták

A lustaság a leghatalmasabb gátja a produktivitásnak, mivel - noha talán a terv megvan - nem követik tettek. Kudarcot vallani még mindig jobb, mint semmit nem csinálni, karba tett kézzel ülni és várni a sült galambot. Légy hát aktív!

7. Nem cselekednek a gondolataik szerint

Mindnyájunknak vannak nagyszerű ötletei és gondolatai, amiket elhatározással, kemény munkával és kitartással sikerre vihetünk. Az különbözteti meg a sikeres és átlagos embereket, hogy a sikeres emberek a gondolataik szerint cselekszenek - ezeket a gondolatokat teszik valósággá, kézzel foghatóvá. Ne becsüld le a saját képességeid, ötleteid erejét. Ha hiszel bennük, cselekedj is ezek szerint!

8. Nem elég kritikusak

A legtöbb ember nem kérdőjelezi meg azt, amit olvas, hall, vagy lát. Holott ez fontos lenne, hiszen ez tesz minket jobb, és (a szó nem negatív értelmében) kritikusabb gondolkodókká. Túlságosan sok ember és szervezet van, aki próbál meggyőzni minket a saját igazáról, és ha nincs bennünk egy szemernyi kétség sem az iránt, amit mondanak, mi is könnyen a "birkanyájban" találhatjuk magunkat, a többi átlagember között.

9. Azt hiszik, a dolgok megváltoztathatatlanok

Amikor valami új, és nehéz dolgot kell megtanulnod, hajlamos vagy feladni? Hajlamos vagy azt gondolni, hogy a nehézségeid abból erednek, hogy nem vagy kellően tehetséges és hogy ez ellen nem tehetsz semmit? Ha így gondolkozol, te is olyan vagy, mint a legtöbb ember. Az átlagemberek szentül hiszik, hogy a dolgok megváltoztathatatlanok, és olyan módon, olyan lehetőségekkel kell leélniük az életüket, mint ami kezdettől fogva adatott nekik. Te ne légy ilyen. Változtasd meg a dolgokról alkotott ostoba berögződéseidet és tedd azt, amiről úgy gondolod, közelebb visz a célodhoz, akármilyen nehéz is legyen ez. Mindaddig, míg valamibe energiát fektetsz, az folyamatosan fejlődni fog.

10. Nincs elég türelmük

A "késleltetett jutalmazást" tartják a siker egyik legjobb mutatójának. A késleltetett jutalmazás tulajdonképpen azt jelenti, képesek vagyunk-e várni munkánk eredményére, még ha az nem azonnali is. Aki azonnali eredményeket vár, és nem képes elfogadni a késleltetett jutalmat, az valljuk be, elég átlagos. A nagy jutalmak, eredmények elérése időbe telik, és noha sokszor csábítanak a kisebb jutalmak, legtöbbször be kell látnunk, nem éri meg a ráfordított időt.

11. Nem jegyzetelnek

Az átlagember elfelejti, hogy az elméje képtelen korlátlan számú dolgot tárolni egyszerre. Vannak persze technikák, memóriafogasok, amikkel az emlékezés mesteri szintre fejleszthető, de persze idáig kevés ember jut el. Tanulj meg jegyzetet készíteni a számodra érdekes dolgokról: ötletekről, megfigyelésekről, tapasztalatokról. Mindig legyen nálad egy jegyzetfüzet, vagy egy telefon, amibe beleírhatod ami eszedbe jut.Később hálás leszel magadnak érte.

12. Nem figyelnek másokra

A legtöbben szeretjük magunkat. Imádunk magunkról beszélni, de ritkán hallgatjuk meg azt, amit a másik mondani szeretne. Sokan mindig az 'én, én, én'-re koncentrálnak, és csöppet sem érdeklődnek a másik iránt. Magadat már ismered, miért ne akarnád megismerni a többieket is? Ha folyamatosan magadról beszélsz, annak nem sok haszna van, de ha figyelsz másokra, nagyon érdekes betekintést nyerhetsz az életükbe, így a körülötted lévő világba is. Az új dolgok megismerése mindig hozzátesz valami jót a személyiségedhez.

13. Nem szeretnek teremteni

Ahhoz, hogy értéket teremtsünk, idő és energiaráfordítás szükséges. A mai világban persze sokkal könnyebb fogyasztónak lenni, mintsem teremtőnek. Éppen ezért a legtöbb ember semmilyen módon nem hagyja ott a kézjegyét a világban. Légy teremtő. Írj egy könyvet, fess, alkoss, teremts. Lebegjen ez a cél a szemed előtt, és legyen annyira erős, hogy minden nap emlékezteted rá magad.

Ha néhány tekintetben magadra ismertél, már jó jel, hiszen azt mutatja, a változás útjára léptél, és hajlandó vagy szakítani a régi, berögzött szokásaiddal. Attól, hogy átlagos módon cselekszel, még nem vagy átlagos ember, éppen ezért is kérlek, ne bélyegezd meg magad. Hihetetlen potenciál van benned a sikerre, amint képes vagy feladni az átlagemberre jellemző hozzáállásodat.

Kapcsolódó cikkek

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen

Ma már sok vállalkozó él körünkben. Sokan megunták az alkalmazotti létet. Mi is tudunk 5 érvet, hogy miért ne legyél többé alkalmazott.

Szerezz meg bármit, amit szeretnél, 3 egyszerű lépésben

Hogyan szerezz meg bármit, amit szeretnél, 3 egyszerű lépésben

A cikkben 3 egyszerű lépést mutatunk be, hogyan szerezd meg azt a munkahelyeden, vagy az életben, amit csak szeretnél.

10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden és szeresd a munkád, munkatársaidat és a főnököd.

10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden

A munkahely sokak számára nem a boldogságot jelenti, de azért vannak trükkök, amelyekkel elérhetjük, hogy akár még a munkahelyen is boldogok legyünk.