Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni

Ha szeretnél újra mosolyogni és visszatérni életvidám önmagadhoz, olvasd el a listánkat, kövesd a tanácsainkat, és indulj el a boldogság útján!
Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni - Hogyan légy boldog, sikeres és elégedett nő.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Ha a napjaidat komornak és elkeserítőnek találod, és sajnálatot érzel önmagaddal kapcsolatban, a jó hír az, hogy változtathatsz, és visszatérhetsz a boldogsághoz, az örömhöz. Szánj egy kis időt arra, hogy visszatekints eddigi életedre: próbálsz túl sok mindent kézben tartani? Esetleg túl sokat vársz egy kapcsolattól? Túlságosan adsz mások negatív véleményére? Vannak csapdák, melyekbe belefuthatsz, ezekkel most megismertetünk, hogy már felkészülten állj a kihívás elé.

1. Ne légy túl elfoglalt

"Az, hogy valaki nagyon elfoglalt, ugyebár azt jelenti, hogy nagyon fontos ember. Pedig az élet is van annyira fontos, hogy néha ráérjünk. Hogy ráérjünk élni." Frances Mayes

Noha a felelősségek az életünkben elkerülhetetlenek, a stressz választható. Ne hagyd, hogy a feszültség lerombolja a boldogságodat. Ha elborítanak a feladatok akár a hétköznapi életben, akár a munkád során, csinálj prioritást. A naptárba írd be az elvégzendő dolgok listáját, és tartsd magad az időbeosztáshoz. Fontos, hogy hagyj magadnak időt a feltöltődésre, hiszen a kötelességeid rengeteg energiát emészthetnek fel. Legyen "Te-időd", amit csak magadra szánsz. Ilyenkor mindig egy kicsit újra is teremted magad.

2. Ne törődj a negatív, rosszindulatú emberekkel

“Mások rólad alkotott véleménye nem kell, hogy a te valóságoddá váljon!”
(Les Brown)

Néhányan mindenféle ostoba "címkét" aggatnak rád. Hagyd őket. Csak azt gondold át magadban, valóban igazak-e a vádak. Le merném fogadni, hogy sosem fogsz egyet érteni velük. A legfontosabb szem előtt tartanod a tényt, hogy te vagy a saját életed irányítója, senki jóváhagyására vagy imádatára sincs szükséged. Csak a szépet, a jót, a pozitívat, és az ilyen dolgokat kisugárzó embereket engedd be az életedbe. A kicsinyes rosszakarók nem érdemlik meg sem az idődet, sem a figyelmedet. Ne foglalkozz velük.

3. Ne légy fukar magaddal

Keményen dolgozol és folyamatosan a legjobb formádat nyújtod, a családodnak, a barátaidnak, az ismerőseidnek... Nagyvonalú vagy mindenkivel, hát miért ne lehetnél magaddal is az? Kényeztesd magad, szánj időt azokra a dolgokra, amit szeretsz, költs arra, amire vágysz. Nem azt mondom, hogy azonnal vásárolj magadnak egy 3 karátos gyémántgyűrűt, csak mert megérdemled. Még csak hatalmas dolognak sem kell lennie. Egy apró figyelmesség önmagaddal szemben sokkal boldogabbá tehet, legyen az egy szép új ruha, cipő, táska, de akár egy forró aromaterápiás fürdő, vagy egy remek masszázs is. Szeresd magad annyira, hogy nagyvonalú légy önmagaddal.

4. Ne másoktól tedd függővé a boldogságod

Ne add a boldogságod más emberek kezébe. Nem várhatod a párodtól, hogy folyton virágokkal, ajándékokkal halmozzon el. Nem várhatod, hogy állandóan rajongjon érted. Ne sóvárogj mások szeretete után, találd meg a szeretetet önmagadban, belül. Igen, belül. A legboldogabb emberek azok, akik képesek egyedül lenni önmagukkal, a gondolataikkal, akik befelé tudnak fordulni, és nem ijednek meg attól, amit a lelkük mélyén találnak. Tiszteld önmagad. Hallgass a szívedre, eredj a kívánságaid útjába és teljesítsd be a vágyaidat. Ehhez nincs szükséged senkire.

5. Ne kicsinyeld le önmagad

Senki sem köteles elfogadni a média által sulykolt női szépségideált. A topmodellekhez hasonló testtel például csak a nők néhány százaléka rendelkezik ezen a földön. A szépségipar által favorizált nő nem létezik. Néhány adottságuk van ugyan, a többit meg photoshoppolják. Ha velük hasonlítgatod magad össze, csak tönkreteszed az önbizalmad, a boldogságodról nem is beszélve. Nézz bele a tükörbe, és kérdezd meg magadtól "Na és, mi van ha nem vagyok karcsú? Mi van ha nem vagyok tökéletes?" Az igazság az, hogy senki sem tökéletes. Szeresd magad úgy, ahogy vagy. És emlékezz, nem kell szépnek lenned ahhoz, hogy boldog légy, hiszen ha boldog vagy, széppé válsz. Az életöröm és elégedettség sugárzik majd belőled, így mindenki vonzónak talál.

Nos hát, listánk végére értünk. 5 nagyon fontos dolog, amit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni.

Kapcsolódó cikkek

Csinosan a mindennapokban - stílusos szettek egyszerű trükkökkel

Csinosan a mindennapokban - stílusos szettek egyszerű trükkökkel

Nem feltétlenül kell unalmasan öltözni a hétköznapokban sem - tippjeinkkel csinos szetteket állíthatsz össze.

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan veszítsünk el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?