Hogyan lépj ki a komfortzónából?

Már egy kis változtatás is hatalmas következményekkel járhat – tehát bíztatlak arra, hogy hagyj fel néha a megrögzött szokásokkal!
Hogyan lépj ki a komfortzónából?

Már a pandémia előtt is saját kis kényelmes üvegházamban mozogtam csak. Valami újat kipróbálni vagy egy picit megbolygatni a határaimat? Áhh... felejtsük is el, itt minden kényelmes, komfortos, jól érzem magam. Persze a kíváncsiság hajtana... Helyek, amiket szívesen meglátogatnék, dolgok, amiket szívesen kipróbálnék és élmények, amiket Youtube-on vagy tv-ben láttam, amiket szívesen kipróbálnék. Csak egy picit könnyebb volna összehozni!!! Ahhoz, hogy elhagyjam a komfortzónámat, bátorság kellene, motiváció és erő!

„Ezért kell néhány trükköt és cselt kell bevetni, hogy a megszokott kis buborékomból kitörj! És persze a személyiségfejlődés is fontos, illetve az, hogy a rendszeres rutinokat feladd” – mondja a pszichológus. És ki tudja, még az is lehet, hogy nem várt kalandok várnak rám a komfortzónámon kívül?

Kicsiben kezdd, hogy legyőzd a félelmeket!

Nagymamám mondta mindig: kis lépések vezetnek a célig! Radikális változtatások inkább félelmet generálnak, így inkább lemondunk az álmokról. Próbáljunk meg ehelyett inkább mini-változtatásokat bevezetni szokásainkban.

Szeretnéd megváltoztatni a ruházkodásodat? Ne cseréld le egy lépésben az egész ruhatárad, hanem csak egy-egy ruhadarabot vegyél magadnak és teszteld, hogy érzed benne magad.

Ha új sportot szeretnél kipróbálni, csatlakozz kezdőként egy csapathoz és iktass be heti egyszeri-kétszeri edzést!

Ha új nyelvet tanulnál, szuper appok állnak rendelkezésre, kezdd azzal! Legyőzheted a bizonytalanságod, nem kell egy kurzuson részt venned azonnal, megbizonyosodhatsz, hogy biztosan ezt szeretnéd!

Talán idegenkedsz attól, hogy idegen emberekkel beszélj... Erősítsd saját belső motivációdat: Miért is szeretnéd az adott dolgot megváltoztatni? Ha az okot tudod, ösztönzőleg hat a terveid megvalósításában! Még ha nehéz is: világossá teszi számodra a helyzetet, miért lehet jó, ha most beszélsz ezekkel az emberekkel.

Ne feszítsd túl a húrt! A túl sok új dolog gyorsan kimerültséghez vezet. Ehelyett dicsérd meg magad az apró sikerekért!

Kapcsolódó cikkek

Olcsó és egészséges finomságok.

Olcsó és egészséges finomságok

Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú, hogy sokáig egészségesek maradjunk. A cikkben néhány olcsó és egészséges finomságot mutatunk be.

Csinosan a mindennapokban - stílusos szettek egyszerű trükkökkel

Csinosan a mindennapokban - stílusos szettek egyszerű trükkökkel

Nem feltétlenül kell unalmasan öltözni a hétköznapokban sem - tippjeinkkel csinos szetteket állíthatsz össze.

Az 5 leggyakoribb gyógyszer-hatóanyag

Az 5 leggyakoribb gyógyszer-hatóanyag, és amit tudnod kell róluk

Cikkünkben röviden bemutatjuk a leggyakrabban alkalmazott gyógyszer-hatóanyagokat és mellékhatásaikat.