Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A legjelentősebb különbség az előállításukban rejlik.
Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A „champagner” kizárólag a franciaországi, Champagne-tartományból származó, egyedi technológiával és palackban erjesztéssel történő eljárással készült pezsgőt jelenti. Három szőlőfajtából készülhet: Pinot Noir, Pinot Meunier vagy Chardonnay.

A Crémant egy minőségi habzóbor. Loire vagy Elzász régióiból származik és tradícionális palackozással készül. A Prosecco habzó- vagy gyöngyözőbor, eredet szerint az észak-itáliai Veneto környékéről származik.

A pezsgő egy általános fogalom, amely egy magas minőségű habzóbort takar, amelyet bárhol a világon készíthetnek, nincs megjelölve „kötelező” származási hely. A Prosecco és a „közönséges” pezsgők esetében a második erjedésnek nem kell az üvegben végbemennie.

Kapcsolódó cikkek

A flörtölés tudománya - internetes társkeresés

Flörtölés, mint tudomány

Nem ismeretlen ma már az internetes flörtölés. Most kicsit ebbe a témába pillantunk bele.

Körner András - Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

A cikkben egy remek könyvet ajánlunk. Olvasd olyan élvezettel, mint ahogyan mi is tettük.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni - Hogyan légy boldog, sikeres és elégedett nő.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni

Az életben vannak olyan íratlan szabályok, amelyek betartása elősegíti, hogy mindig boldogok legyünk. Mi most ezekből a szabályokból szemezgettünk néhánya.