Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A legjelentősebb különbség az előállításukban rejlik.
Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A „champagner” kizárólag a franciaországi, Champagne-tartományból származó, egyedi technológiával és palackban erjesztéssel történő eljárással készült pezsgőt jelenti. Három szőlőfajtából készülhet: Pinot Noir, Pinot Meunier vagy Chardonnay.

A Crémant egy minőségi habzóbor. Loire vagy Elzász régióiból származik és tradícionális palackozással készül. A Prosecco habzó- vagy gyöngyözőbor, eredet szerint az észak-itáliai Veneto környékéről származik.

A pezsgő egy általános fogalom, amely egy magas minőségű habzóbort takar, amelyet bárhol a világon készíthetnek, nincs megjelölve „kötelező” származási hely. A Prosecco és a „közönséges” pezsgők esetében a második erjedésnek nem kell az üvegben végbemennie.

Kapcsolódó cikkek

Körner András - Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

A cikkben egy remek könyvet ajánlunk. Olvasd olyan élvezettel, mint ahogyan mi is tettük.

12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak - A korai ébredés előnyei - Növeld hatékonyságod és kreativitásod!

Produktív reggelek - 12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak

A korai kelést sokan el sem tudják képzelni. Pedig számtalan előnye van. A cikkben ezeket az előnyöket bontjuk ki részletesen.