Nézz körül online, vásárolj offline!

Hazánkban és világszerte egyaránt egyre nagyobb teret nyer az online vásárlás.
Nézz körül online, vásárolj offline!

Hazánkban és világszerte egyaránt egyre nagyobb teret nyer az online vásárlás. Az egyre biztonságosabbá váló online fizetési felületeknek köszönhetően mi is szívesebben adjuk ki a kártyaadatainkat és rendelünk webshopokból termékeket. Vannak azonban olyan termékcsoportok, amiknél nem túl kézenfekvő az online vásárlás, sokan pedig még mindig nem szívesen adják meg online a bankkártyaadataikat.

Miért nem szeretünk online fizetni?

Több oka is lehet, hogy nem szeretnénk online vásárolni. Néhány termék típusnál például kifejezetten macerás lehet ez a megoldás. Jó példák erre a ruházati cikkek, amiket érdemes vásárlás előtt felpróbálni. Lehet akármilyen részletes is a termékleírás, mégsem láthatjuk majd, hogy hogyan áll rajtunk az adott gönc. Ha pedig esetleg mégsem stimmel a méret, akkor a futárcégekkel intézni a cserét nem csak drága, de időigényes mulatság is lehet.

A valós vagy vélt biztonsági kockázaton túl, ez lehet az egyik oka annak is, hogy nem szívesen fizetünk előre. A magyarok jellemzően kedvelik az utánvétes fizetést, hiszen ilyenkor biztosan láthatjuk, hogy sérülésmentesen megkaptuk azt a terméket, amit rendeltünk.

Ez nem jelenti azt, hogy mindenért el kell caflatnod a boltba

Néhány egészen biztos, hogy jobban szeretünk offline vásárolni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne élhetnénk az online vásárlás bizonyos kényelmi funkcióival. Ruhavásárlásos példánknál maradva megnézhetjük például a nagyobb üzletek webshopos kínálatát, sőt azt is megtudhatjuk, hogy a kinézett ruhából van-e raktáron a mi méretünkben.

Sokak számára szórakozást és kikapcsolódást jelent a ruhaüzletek meglátogatása, azonban néha fárasztó kötelesség is lehet ez. Gondoljunk például arra, amikor például egy alkalomra szeretnénk megfelelő cipőt venni, de már az ötödik üzletet jártuk végig és még mindig semmi. Ilyenkor gyakran megveszünk egy kevésbé szimpatikus modellt, ami úgy-ahogy elmegy. Majd utólag sokszor meg is bánjuk a vásárlást.

Praktikusabb megoldás, ha már előre kinézzük azokat a boltokat, ahol számunkra szimpatikus darabok lehetnek és az alapján indulunk el a nagy shoppingolós utunkra.

Hol érdemes tájékozódnod a boltok kínálatáról?

Magától értetődő, hogy megnézzük a nagyobb üzletek webshopjait. Itt azonban nem mindig találjuk meg, amit keresünk.

Ilyenkor jó megoldás lehet átböngészni az éppen aktuális katalógusokat is. Ezeknél azonban véletlenszerű, hogy éppen melyikből dobnak be a postaládánkba és melyikből nem. Az ujsagomat.hu weboldalon azonban egyben megtalálhatod a nagyobb üzletek akciós katalógusait, akár ruházati témában is.

Természetesen a kisebb webshopokat, a Facebook marketplace oldalát és a különböző kedvezmény gyűjtő oldalakt is érdemes lehet végigböngészni.

Miután pedig már kinézted a számodra legmegfelelőbb termékeket, kényelmesen ellátogathatsz az adott boltokba és belevághatsz a várva várt vásárlós kalandba!

Kapcsolódó cikkek

Plasztikai sebész: népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt

Plasztikai sebész: népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt

A plasztikai sebészeti műtétek száma – főleg a botox és zsírleszívás – a koronavírus alatt óriásit nőtt! Ehhez a maszkhasználat és a home office is hozzájárult.

12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak - A korai ébredés előnyei - Növeld hatékonyságod és kreativitásod!

Produktív reggelek - 12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak

A korai kelést sokan el sem tudják képzelni. Pedig számtalan előnye van. A cikkben ezeket az előnyöket bontjuk ki részletesen.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.