Hajápolási rutin 5 lépésben saját hajápolószerekkel

A nők számára nagyon fontos, hogy ragyogó legyen a megjelenésük, és ehhez az ápolt haj is hozzátartozik.
Hajápolási rutin 5 lépésben saját hajápolószerekkel

Hajápolási rutin 5 lépésben saját hajápolószerekkel

A nők számára nagyon fontos, hogy ragyogó legyen a megjelenésük és ehhez az ápolt haj is hozzátartozik. Hajunkat egyszerűen, összesen öt lépésben ápolhatjuk. Ha szerzünk egy kis rutint, nem fog sokáig tartani ez a hajápolási procedúra, viszont érdemes időt és energiát fektetni a hajápolásba, persze csak akkor, ha szeretnénk olyan hajkoronával rendelkezni, amelyekkel a világsztárok is. Amennyiben dús hajra vágyunk, úgy a csatos póthajak jelenthetnek egy olyan megoldást, ami magabiztosabbá tehet bennünket a külvilággal szemben. Ettől függetlenül a hajápolási rutint is iktassuk be az életünkbe, mert ettől is sokat javulhat a haj állapota.

A hajkefe nem az ellenségünk

A hajat rendszeresen fésülni kell. Ehhez a legalkalmasabb egy sörtéből készült hajkefe. A műanyag semmiképpen sem jó választás, viszont a fából és sörtéből készült fésűk és kefék alkalmasak a haj kifésülésére. Az sem mindegy, hogyan keféljük át a hajunkat. Először hajoljunk előre, majd a tarkótól, a hajtövektől induljunk el a kefe segítségével a hajvégek irányába. Ezt ismételjük meg néhányszor, majd egyenesen állva, a homlokunk irányából is fésüljük meg a hajunkat. Ez a művelet nem csak a vérkeringést indítja be a fejbőrünkön, de a fejbőrt és a hajszálakat is megszabadítja a különféle szennyeződésektől.

A második lépés a hajmosás

A hajmosás rendszeressége is nagyon fontos, hogy a hajunk csillogó és fényes maradjon. Az, hogy ki, hány alkalommal mos hajat egy héten, attól függ, hogy milyen a haja minősége. Ennek megfelelően szükséges sampont választani. A sampont soha sem önmagában, hanem vízzel keverve oszlassuk el a hajon és finom, masszírozó mozdulatokkal mossuk meg a hajunkat. Sampont mi magunk is készíthetünk. A következő samponreceptet könnyedén és bárki elkészítheti, és bármilyen hajtípusra alkalmazható. 1 dl meleg vízben feloldunk egy evőkanál szódabikarbónát, majd ehhez adunk egy evőkanál almaecetet. Ezzel az eleggyel hajat mosunk, majd az egészet meleg vízzel öblítjük le.

A hidratálás

Hajmosás után fontos a haj hidratációja is. Ezt elérhetjük különféle hajbalzsamokkal, de a haj fényét és ragyogását leginkább az almaecetes öblítés biztosítja. Egy-két liter kézmeleg vízben oldjunk fel 2-3 evőkanál almaecetet, majd ezzel öblítsük le a hajunkat. Hidratálóként úgy is alkalmazhatjuk az almaecetet, hogy egy fújós flakonba teszünk egy evőkanálnyi ecetet és egy deciliter vizet. Alaposan befújjuk a hajunkat, rajta hagyjuk 20 percig, majd leöblítjük a hajunkat.

Extra bónusz a hajnak – olajos táplálás

A hajunknak szüksége van némi fényre hajmosást követően. Ezt leginkább valamilyen hajolaj használatával érhetjük el. A legjobb megoldás az argánolaj lehet, amely mélyen táplálja és regenerálja a hajat. Az avokádóolaj a száraz és töredezett hajjal művel csodákat, míg a jojobaolaj a hajhullást állítja meg, mégpedig oly módon, hogy megtámogatja a fejbőr egészségét. Minden hajtípusra alkalmazható.

Egy kis plusz – kényeztető hajpakolás

A hajnak időnként szüksége van egy mélyebb, regeneráló hajpakolásra. Ma már nagyon sok olyan hajpakolást beszerezhetünk, amelyek összetételében csakis egészséges hozzávalók szerepelnek. Mi magunk is készíthetünk hajpakolást a hajunk állapotának és textúrájának megfelelően. Amennyiben zsíros a hajunk, keverjünk össze egy üvegtálkában egy natúr joghurtot, egy tojássárgáját és pár csepp citromlevet. 20 perces hatóidőt követően mossuk le. Száraz hajra a következő pakolás válik be: egy tojássárgáját keverjünk el egy evőkanál bármilyen olajjal – lehet ez olíva, kókusz, vagy avokádó – majd vigyük fel pakolásszerűen a hajunkra. 20 perc múlva mossunk a szokásos módon hajat.

Kapcsolódó cikkek

Fitness trendek az Instagramon.

Fitness trendek az Instagramon

A cikkben remek fitnesz trendeket mutatunk be. Olyanokat, amelyekkel az Instagramon is találkozhatsz.

Hogyan lépj ki a komfortzónából?

Hogyan lépj ki a komfortzónából?

Már egy kis változtatás is hatalmas következményekkel járhat – tehát bíztatlak arra, hogy hagyj fel néha a megrögzött szokásokkal!

Bullet journal.

A határidőnaplók új generációja: bullet journal

Mi magunk is készíthetünk határidőnaplót, csak egy kevés fantázia és kreativitás szükséges hozzá.