Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Szereted a rusztikus, vintage stílust, de túl drágának találod a bolti berendezési tárgyakat? Kiváló, olcsó megoldást kínálunk. Készíts lámpát saját kezűleg!
Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Amire szükséged van:

Befőttes üveg
Lámpavezeték, foglalattal
Hőálló, gyorsan száradó fújós spray
Kalapács
Szeg
Villanykörte

1. Lépés
A fotón látható tárgyakat szerezd be. Én imádom a Quattro Stagioni befőttes üvegeket dekorációs célokra, a Butlers-ben kapható.
Lámpavezetéket foglalattal együtt találsz az IKEA-ban, de egy rusztikusabb hatású vezetékért bizony egy picivel többet kell kutakodnod.
Ezután már csak egy 'Edison' jellegű égőt kell vásárolnod.
Gyorsan száradó hőálló festék spray-t szinte bármely festék szaküzletben beszerezhetsz.

2. Lépés
Ez a legnehezebb. A fedélen lyukat kell készítened, mely a foglalattal megegyező méretű. Rajzold körbe, hová kerüljön a lyuk. Körben üsd bele a szeget úgy, hogy a szeg által hagyott lyukak között némi távolságot tartasz, aztán a lyukak között üss újabb lyukakat, míg a fémdarab ki nem jön.

3. Lépés
Csavard bele a szerelvényt a fedélbe.

4. Lépés
Ragadd meg a vezetéket, a lámpához közel eső részét tekerd körbe maszkoló szalaggal, hogy ne fogja meg a festék. A vezetéket továbbra is a kezedben tartva fújd le festékkel a fedelet és a burkolatot, lehetőleg a burkolattal megegyező színű festéket választva. Azért jó, ha így tartod a vezetéket, mert festés közben tudod forgatni. Várd meg, míg a festék megszárad. Ezután a maszkoló szalag eltávolítható.

5. Lépés
Csavard a villanykörtét a foglalatba.

Voilá! Ilyen egyszerű. Már csak a helyére kell a lámpát akasztanod. Ha három egyforma lámpát helyezel el különböző magasságokban, úgy igazán bámulatos végeredményt kapsz.

Képek forrása: woonblog

Kapcsolódó cikkek

Rendszerezz olcsón - remek DIY tárolók házilag

Rendszerezz olcsón - remek tárolók házilag

Otthonunkban megannyi holmi megtalálható. Hogy ne uralkodjon káosz, muszáj rendszerezni. A cikkben remek tárolókat mutatunk be.

DIY ruha újrahasznosítás.

Kreatív ötletek régi ruhák újrahasznosítására

Tippjeink segítségével régi ruhadarabjaid újjászülethetnek.