Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Szereted a rusztikus, vintage stílust, de túl drágának találod a bolti berendezési tárgyakat? Kiváló, olcsó megoldást kínálunk. Készíts lámpát saját kezűleg!
Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Amire szükséged van:

Befőttes üveg
Lámpavezeték, foglalattal
Hőálló, gyorsan száradó fújós spray
Kalapács
Szeg
Villanykörte

1. Lépés
A fotón látható tárgyakat szerezd be. Én imádom a Quattro Stagioni befőttes üvegeket dekorációs célokra, a Butlers-ben kapható.
Lámpavezetéket foglalattal együtt találsz az IKEA-ban, de egy rusztikusabb hatású vezetékért bizony egy picivel többet kell kutakodnod.
Ezután már csak egy 'Edison' jellegű égőt kell vásárolnod.
Gyorsan száradó hőálló festék spray-t szinte bármely festék szaküzletben beszerezhetsz.

2. Lépés
Ez a legnehezebb. A fedélen lyukat kell készítened, mely a foglalattal megegyező méretű. Rajzold körbe, hová kerüljön a lyuk. Körben üsd bele a szeget úgy, hogy a szeg által hagyott lyukak között némi távolságot tartasz, aztán a lyukak között üss újabb lyukakat, míg a fémdarab ki nem jön.

3. Lépés
Csavard bele a szerelvényt a fedélbe.

4. Lépés
Ragadd meg a vezetéket, a lámpához közel eső részét tekerd körbe maszkoló szalaggal, hogy ne fogja meg a festék. A vezetéket továbbra is a kezedben tartva fújd le festékkel a fedelet és a burkolatot, lehetőleg a burkolattal megegyező színű festéket választva. Azért jó, ha így tartod a vezetéket, mert festés közben tudod forgatni. Várd meg, míg a festék megszárad. Ezután a maszkoló szalag eltávolítható.

5. Lépés
Csavard a villanykörtét a foglalatba.

Voilá! Ilyen egyszerű. Már csak a helyére kell a lámpát akasztanod. Ha három egyforma lámpát helyezel el különböző magasságokban, úgy igazán bámulatos végeredményt kapsz.

Képek forrása: woonblog

Kapcsolódó cikkek

DIY szülinapi dekoráció

DIY szülinapi dekorációs ötletek

Gyors és egyszerű ötletek szülinapi dekoráció elkészítéséhez.

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Ma már ezerféle ajándékötletet kínálnak fel az üzletek, de ha van egy kis fantáziánk és kreativitásunk, akkor mi magunk is készíthetünk ajándékot annak, akit szeretünk.

Varrókellékek a Tchibo webáruházból: varrógép alátét, varrógép táska, patentozó gép, pantetozó szerszám, varrókészlet, polcra akasztható kosár

Varrókellékek & rendszerezés – Rend & kreativitás

Minden, ami a varráshoz és kreatív hobbikhoz, rendszerezéshez kellhet.