DIY esküvői dekorációs ötletek

Ha időben elkezdtek készülni a nagy napra a családoddal és a barátaiddal, jelentős összeget megspórolhattok saját készítésű dekorációval.
DIY esküvői dekoráció.

1. Vázák és virágok

Kérjétek meg az ismerőseiteket, hogy a karcsú (főként boros) üvegeket gyűjtsék össze otthon, festék spray-vel fújjátok le egy színűre, és már kész is a minimalista váza. Ráadásul nem kell hatalmas bokrétát rakni ezekbe a saját készítésű vázákba, egy-egy szál virág is nagyon szépen mutat bennük. (Például margaréta vagy rózsa.)

Extra tipp: Készíthettek néhány csillogós vázát is jó minőségű ragasztó és arany vagy ezüst színű csillámpor felhasználásával.

2. Hangulatvilágítás

Elő a kamra polcain sorakozó üres befőttes üvegekkel és teamécsesekkel! Szuper dekorációt készíthettek belőlük, ami hangsúlyos szerepet kaphat, ha az esküvőt kerthelyiségben rendezitek. Ha egy terebélyes fa is áll a kertben, jó teherbírású zsineggel fel is aggathatjátok a fára a hangulatvilágítást. Éljenek a különböző méretű és formájú üvegek!

3. Menetrend

A rokonok és barátok számtalan kérdését elkerülhetitek, ha egy fából készült táblára felfestitek akrilfestékkel a nagy nap menetrendjét. Mikor lesz a vacsora? Mikor lesz a tűzijáték? Mikor lehet táncolni?

Ha az italt másik helyiségben kell kérni, akkor hasznos lehet útba igazító táblákat is elhelyezni a falakon. Aranyos ötlet, ha egy nagy fadobozt kinevezünk kívánságkosárnak, mellé rakunk egy tollat és néhány papírt, így a vendégek is kérhetnek zenét.

4. Egy kis humor

Biztos, hogy sírni fog a nagynénéd és az unokatestvéred, amikor először táncolsz újdonsült férjeddel? Vicceljétek meg őket, és a hölgy vendégeknek ajándékként apró zsebkendős dobozt adjatok "az öröm könnyeinek".

5. Közös élmény

Életre szóló élmény lehet, ha minden vendég meggyújt egy csillagszórót egyszerre éjfél előtt, és ekkor kezd el táncolni az ifjú pár. Ne felejtsetek el beszerezni jó néhány doboz gyufát, öngyújtót.

Színes lufikat is engedhettek a magasba közösen. Vegyetek néhány csomag plusz lufit is, hogy a gyerekek tudjanak vele játszani egész este.

Szintén látványos, hogyha minden vendég kap egy kis papírtölcsérben virágszirmot vagy konfettit, majd egyszerre az ifjú párra szórják.

+1. Ültetőkártyák egyszerűen, gyorsan

Elég néhány ujjnyi vastag ágat gyűjteni az ültetőkártyák elkészítéséhez, valamint kis darab karton papírokat és néhány szép, színes tollat vásárolni.

Figyeljünk arra, hogy az időseket olyan helyre ültessük, ahol nem túl hangos a zene, de jól látják az éppen zajló eseményeket. A szingli fiatalok hasonló korú társaság asztalához kerüljenek; a gyerekek, nagy családok pedig szintén közel egymáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Dizájnerlámpa házilag - Csináld magad DIY lámpa.

Dizájnerlámpa házilag

Ha nagyon kreatívak vagyunk és van is kedvünk otthon barkácsolni, akár még remek dizájner lámpát is készíthetünk.

Rendszerezz olcsón - remek DIY tárolók házilag

Rendszerezz olcsón - remek tárolók házilag

Otthonunkban megannyi holmi megtalálható. Hogy ne uralkodjon káosz, muszáj rendszerezni. A cikkben remek tárolókat mutatunk be.