Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Már mindenki hallotta a mondást, miszerint “zsák a foltját”, vagy “majd úgyis megtalálod az igazit”. Ám ezekben a jóindulatú kijelentésekben is ott rejtőzik az ítélet, hogy valami mégsincs rendben velünk, ha egyedül vagyunk.
Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

A társadalmunk még mindig óriási hangsúlyt fektet a romantikus kapcsolatokra, a szexre és a szerelemre. Senki nem kérdezi meg, miért vagy kapcsolatban, azt annál inkább, miért is élsz egyedül?

Laura például már 16 évesen érezte a nyomást, hogy kapcsolatba kerüljön, hiszen a legtöbb barátnője mindig a barátjával kettesben mutatkozott. Az ő életében azonban a mai napig nincs férfi, pedig időközben kijárta az iskolát, más városba költözött, és ma már 24 éves.

A fiatal nő elmondja: egyelőre még belefér a keresgélés, de egyre inkább érzi a nyomást, hogy a 20-as évei végére meg kellene állapodnia. Az édesanyja is egyre inkább aggódik, mi lesz, ha a lánya pár nélkül marad.

Laura Tinder-randikra jár, itt viszont ritkán kerül sor második találkozásra: “Túl sok mindennek kéne mindkét fél részéről stimmelnie, és én nehezen kötök kompromisszumot” - mondja.

A német újságíró, Gunda Windmüller “Nő, egyedülálló, boldog - nem keresek senkit” című könyvében arról ír, hogy más szemmel kéne tekintenünk a szinglikre. Kritizálja, mekkora a nyomás a fiatal nőkön, hogy párt találjanak.

“Olyan, mintha egy nő nem is lehetne boldog férfiak nélkül, mintha a barátok, a család, a szakmai elismerés nem is számítana. A gyerekvállalással kapcsolatosan is gyakran úgy viselkedünk, mintha az élet kihagyhatatlan része lenne” - mondja.

“Az emberek elfelejtik, hogy egy kapcsolatban is lehet rosszul érezni magunkat, és a szinglik gyakran jobb kapcsolatokat ápolnak a barátaikkal, a családjukkal. Ideje lenne belátnunk, hogy szingliként és családban élni is normális. Akkor végre új perspektívában láthatnánk ezt a témát” - teszi hozzá Laura.

Kapcsolódó cikkek

Programok, amelyekkel megidézhetjük gyerekkorunk hangulatát.

Vissza a gyerekkorba! Tippek egy lazulós hétvégéhez

A gyerekek gondtalanok és még semmivel sem kell törődniük. Sokszor elfelejtjük, milyen is gyereknek lenni. Hogyan eleveníthetnénk fel a gyerekkorunkat? A cikkben ehhez adunk tippeket.

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat - Hogyan neveld gyermekedet, hogy boldog és sikeres felnőtt váljon belőle - Gyereknevelési tippek

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat

A szülő által elmondottakon, a szülő szavain, mondatain nagyon sok múlik. Egy-egy mondat ugyanis a gyermek egész jövőjét, életét meghatározhatja. Jó és rossz irányba is.

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Ideje lenne belátnunk, hogy szingliként és családban élni is normális.