Színezd újra

Néhány évvel ezelőtt színezőkönyveket csak a kisgyerekek kaptak, de mára fordult a kocka, és a felnőttek kreativitása sem marad rejtve.
Színezés felnőtteknek

Mai rohanó világunkban kevés idő marad arra, hogy esténként leüljünk, rendezzük a gondolatainkat és egy kicsit csak magunkkal foglalkozzunk. A színezés remek apropót teremt erre, mert amíg mozog a kezünk, szépülnek a színező könyvben lévő ábrák, kicsit ellazulhatunk, vagy éppen alkalmat teremthetünk arra, hogy nyugodtan gondolkozzunk egy-egy probléma megoldásán.

A színezés bármikor, bárhol elkezdhető, vagy éppen megszakítható, majd folytatható; nem kellenek hozzá különleges eszközök vagy jó rajztudás. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: nincsenek túlzott elvárások, könnyen sikerélményben lehet részünk, és a szépen kiszínezett rajzokról készült fotókat megoszthatjuk az ismerőseinkkel is.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a színezés nekünk való szabadidős tevékenység, könnyedén kipróbálhatjuk magunkat egy-két rajzon, ugyanis számtalan klassz, letölthető színező fellelhető az interneten, például a Pinteresten is. A legnépszerűbbek most Johanna Basford skót grafikus könyvei.

Nem csupán növényes és állatos színezők közül válogathatunk, a lehetőségek száma szinte végtelen: a divatot kedvelő hölgyek színezhetnek divatlapok hasábjain megjelent híres képeket; a művészibb lélekkel megáldott felnőttek kipróbálhatják, hogy milyen lenne van Gogh vagy Rembrandt bőrébe bújni.

Még különlegesebb képeket készíthetünk, ha nem csak filctollat vagy színes ceruzát használunk, hanem például arany vagy ezüstszínű festéket, vagy egy kis csillámport is. Ne féljünk kísérletezni merész színekkel, szokatlan párosításokkal.

Mivel sok színező könyv nagyon részletes, apró formákat tartalmaz, így jó szolgálatot tehet a tűhegyű filc. A vastagabb hegyű filctollakat nagyobb felületek színezésnél használhatjuk hatékonyan.

Bár gondolhatnánk, hogy a színezés egyéni elfoglaltság, ez közel sem igaz: ha a barátnőink is lelkesednek egy laza, hétvégi, kreatív programért, hívjuk meg őket, és egy tea, illetve egy kis alkotás közben megbeszélhetjük a hét legfontosabb eseményeit, megoszthatjuk egymással a gondolatainkat.

Jó ötlet lehet olyan színező könyv vásárlása, amiből a képek kivehetőek és képeslapként elküldhetőek. Gondoljunk olyan barátainkra, idős ismerőseinkre, akiket mostanában elhanyagoltunk: egy szép, saját készítésű kép mindenkinek az arcára mosolyt csal.

Kapcsolódó cikkek

Programok, amelyekkel megidézhetjük gyerekkorunk hangulatát.

Vissza a gyerekkorba! Tippek egy lazulós hétvégéhez

A gyerekek gondtalanok és még semmivel sem kell törődniük. Sokszor elfelejtjük, milyen is gyereknek lenni. Hogyan eleveníthetnénk fel a gyerekkorunkat? A cikkben ehhez adunk tippeket.

Természetes tisztítószerekkel a tiszta otthonért!

Természetes tisztítószerekkel a tiszta otthonért!

Otthonunk tisztán tartása nemcsak esztétikai okokból, hanem az egészséges környezet fenntartása érdekében is elengedhetetlen.

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat - Hogyan neveld gyermekedet, hogy boldog és sikeres felnőtt váljon belőle - Gyereknevelési tippek

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat

A szülő által elmondottakon, a szülő szavain, mondatain nagyon sok múlik. Egy-egy mondat ugyanis a gyermek egész jövőjét, életét meghatározhatja. Jó és rossz irányba is.