Téli szépségápolási kisokos

Ha megfogadod tanácsainkat, télen is olyan ragyogó bőröd és egészséges hajkoronád lesz, akárcsak a nyári időszakban.
Téli szépségápolási tippek.

1. Hidratálj! Kívülről-belülről

Evidens, hogy nyáron sok folyadékot kell fogyasztani, mert a hőség miatt több nedvességet veszítünk a bőrön át is, de ez télen sincs másképp. Mivel a hideg víz kevésbé esik most jól, a legjobb meleg, gyümölcsös vagy gyógynövényes teát kortyolgatni. A szeles időben a kéz könnyen kiszárad, így ebben az időszakban választhatunk egy gazdagabb, olajosabb textúrájú krémet. Ha a krémezés után a szabadban fogunk tartózkodni, ne felejtsünk el kesztyűt húzni.

2. Egészséges hajkorona? Nem lehetetlen!

A hideg miatt a haj könnyen fénytelenné, töredezetté válik, így nagyon fontos, hogy sapkával védjük a hajhagymákat. A sapka miatt sajnos könnyebben zsírosodik egy haj, amire egy kímélő, gyógynövényes (például csalánnal készült) sampon lehet megoldás. Nagyon fontos a balzsamozás, valamint az olajos hajvégápoló szerek használata. Az argán olajat tartalmazó készítmények nagyszerűen táplálnak, így ezt se felejtsük el felvinni a nedves tincsekre hajmosás után.

3. Gyenge, töredezett körmökre

A rendszeres körömlakk használat következtében sajnos a köröm elsárgul és gyengébb is lesz, így nincs más hátra, mint egy kis szünetet tartani, hogy visszanyerjük az egészséges színt és fényt. Legalább 2 hétig ne kenjünk semmilyen lakkot a körmökre, és viseljünk kesztyűt, valamint a kezünk krémmel történő ápolásakor gondoljunk a körmökre is! A 2-3 hét eltelte után is használjunk speciális, erősítő lakkot, mielőtt felvisszük a színt.

4. Ünnepek és bálok - mondj nemet az alkoholra!

Egy kis pohár pezsgő, két deciliter egy minőségi, finom borból - elfogadható. Ám ennél többet semmiképp se fogyassz, ha üde, egészséges bőrre vágysz. A szeszes ital hatására a bőr pirosas lesz, de pár hét alkoholmegvonás elegendő lehet ahhoz, hogy az erek összehúzódjanak, a pirosság pedig eltűnjön, így nem kell minden nap alapozót sem használnod.

5. Az egészséges bőrhöz az egészséges étkezésen át vezet az út

Télen talán még nehezebb egészséges nasikat fogyasztani, mert sok finom gyümölcs nem elérhető, vagy csak nagyon drágán lehet őket beszerezni. Jó alternatíva lehet a répa is, ami egész évben olcsón kapható, vagy az aszalt gyümölcsök, mert bár ezeknek is borsos az ára, kevesebbet eszünk belőlük, ugyanis intenzívebb ízük van, valamint táplálóbbak is. A magvakkal csak csínján - különösen akkor, ha hajlamosabb a bőröd a zsírosodásra.

Kapcsolódó cikkek

12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak - A korai ébredés előnyei - Növeld hatékonyságod és kreativitásod!

Produktív reggelek - 12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak

A korai kelést sokan el sem tudják képzelni. Pedig számtalan előnye van. A cikkben ezeket az előnyöket bontjuk ki részletesen.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.

Szabadulj meg a negatív energiáktól és légy pozitív 7 lépésben.

Szabadulj meg a negatív energiáktól 7 lépésben

A negatív energia rombol. Nem csak lelkileg, testileg is. Mutatjuk, hogyan szabadulj meg tőle.