A "fekete özvegy" nem bánja tettét - A Gucci-sztori

Patricia Reggiani meggyilkolta volt férjét, Maurizio Gucci divatkirályt. Nem bánta meg - ahogy mondja.
Felesége felfogadott bérgyilkosa ölte meg Gucci-t

Míg Róma, Milánó és a Comói-tó között mindenki Lady Gagára vagy Al Pacinóra koncentrál, Patricia elégedetlen hangulatban ül a villájában. Az olasz-amerikai énekesnő alakítja őt Ridley Scott új, „House of Gucci” című filmjében. Nem meglepő, hogy Hollywood filmre viszi az életüket: ez egy történet a csillogásról és a kapzsiságról, a gazdagságról és a bosszúról. 1995-ben a most 72 éves nő meggyilkoltatta volt férjét, Maurizio Gucci divatkirályt. A bűnbánás helyett Reggiani eléggé határozottnak tűnik.

„Bosszankodom, hogy Lady Gaga nem is akar velem találkozni – mondta - hiszen minden jó színésznek meg kell ismernie azt a személyiséget, akit játszik.” Egyébként örül a választásnak.

„Fizettem azért, hogy megöljék a volt férjemet” - mondja Reggiani. "Soha nem utáltam - haragból volt" - magyarázta a "Corriere della Sera" újságnak. Annyira mérges volt, hogy még a csemegeüzletben is bérgyilkosok telefonszáma után érdeklődött. Először "gyönyörű pár” voltak. Legalábbis félig. Emlékezetében ő „Milánó királynője” volt, miközben férje szeme inkább egy főtt haléra hasonlított. 12 év házasság után otthagyta egy fiatalabb nőnél. 1992-ben, hét évvel később már a válás zajlott. A harag nem csitult.

Három év múlva Maurizio Guccit agyonlőtték egy irodaépület előcsarnokában, egy kőhajításnyira Milánó belvárosában lévő lakásától. Amikor a Gucci-örökös 1995. március 27-én reggel belépett az irodaházba, amelyben a saját cége volt, egy férfi pisztollyal 3 lövést adott le rá, de ő ismét megfordult, hogy gyilkosát beazonosítsa. Látta az utolsó lövésnél a gyilkos arcát, de mivel az közvetlen közelről lőtt és a golyó az áldozat bal halántékát érte, azonnal a földre rogyott. A gyilkos elmenekült, és a sofőrrel várakozó autóhoz rohanva menekült, miközben megsebesítette a bűncselekményt tanúját, a portást is.

Két éven át folyt a nyomozás a milliomos meggyilkolása ügyében a maffia, az anyagi érdekek és a nemzetközi pénzmozgások miatt. Csak egy névtelen tipp hozza a nyomozókat egy olyan férfi nyomára, aki még büszke is arra, hogy részt vett a bűncselekményben. A lehallgatott beszélgetésekben az egy csillagos szállodák recepcióján dolgozó férfi információt cserél egy jósnővel a bűncselekményről. Ő a „fekete özvegynek”, Patricia-nak bizalmasa. Amikor egy éjszaka a rendőrség a Gucci-örökös volt feleségének ajtaja előtt áll, a nő teljesen megőrzi önuralmát. A bunda helyett, amelyet fel akar venni, a nyomozó saját zöld kabátját teszi a vállára.

A későbbi tárgyalás során 26 év börtönre ítélték, de szabadon bocsátását visszautasította. Soha nem dolgoztak, így azt magyarázza a bírónak, hogy most már nem is akar. A cellát egy görénnyel osztja meg, mivel a bíró megengedi neki, hogy kisállatot tartson. A börtönben sem hagyott fel azzal a szokásával, hogy mindig nagyon későn kel, akárcsak a múltban, a hosszú repülőgépen töltött éjszakák után Szardínián vagy a francia Riviérán.

"Csak a night clubok és a lokálok hiányoznak" - mondja némi nosztalgiával. Aztán feléled benne egy közös penthouse emléke a New York-i Olimpic Tower-ben. "Fentről láttam a világot, amely a béke és az elégedettség érzetét kelti". Az a kívánsága, hogy ha meghal, hamvait a tengerbe dobják a régi vitorlás jachtjáról. „Talán újra szeretnék újjászületni, mint a egy katicabogárka. Színes, könnyed, és egyúttal jött meglátogatni a börtöncelláját. Így bevallja bűnösségét. Ezt nem szabad összekeverni a sajnálattal. Nem bánok semmit - mondja.

(kép: PUBLIC DOMAIN/WIKIMEDIA COMMONS)

Kapcsolódó cikkek

Öt író, aki sokat tanított nekünk az igaz szeretetről és elfogadásról.

Öt író, aki sokat tanított nekünk az igaz szeretetről és elfogadásról

A meséknek és a könyveknek különös fontossága, szerepe van az életünkben. Hatnak ránk, tanítanak bennünket. Többek között az elfogadásról és a szeretetről is sokat tanulhatunk.

Téli szépségápolási tippek.

Téli szépségápolási kisokos

Minden évszakban nagyon fontos a bőrápolás, de télen még fokozottabban szükséges a bőrünkre ügyelni. A cikkben a téli bőrápoláshoz adunk tippeket.

Fitness trendek az Instagramon.

Fitness trendek az Instagramon

A cikkben remek fitnesz trendeket mutatunk be. Olyanokat, amelyekkel az Instagramon is találkozhatsz.