Itt a titkos favorit a magyar szállodák közt

Mit lehet fiatalként, középkorúként, illetve gyerekkel csinálni Hévízen? Leteszteltük Hévízt, és a Hotel Palace****-t!
Hotel teszt: Hotel Palace**** Hévíz - látnivalók, programok Hévíz és Keszthely környékén - Bobo Fun Park

Mit lehet fiatalként, középkorúként, illetve gyerekkel csinálni Hévízen? Leteszteltük Hévízt, és a Hotel Palace****-t!

Hévíz gyönyörű hely, amely sok turista bakancslistáján szerepel. Nem csoda, hiszen tényleg sok látnivaló, érdekesség található a környékén, nem beszélve a híres gyógyfürdőről. Leteszteltük Hévíz egyik négycsillagos szállodáját, a Hotel Palace****-t, az alábbiakban mutatjuk részletes értékeléseinket.

Amit szerettünk a Hotel Palace****-ban:

Először is az egyik legfontosabb szempont, hogy tiszta és tágas volt a szoba, ami minden utazás során prioritást élvez. Ilyenkor nyáron a második hasonlóan fontos szempont, hogy jól működjön a légkondicionáló – szerencsére ezzel sem volt problémánk. Szuperül ment az internet is, és bár az egész ország tele volt szúnyogokkal, a hotelben mi megúsztuk az inváziót.

Ár-érték arányban is nagyon jó a hévízi Palace, érdemes az akciós csomagjaikat is megnézni.

A wellness részleg kiváló. Lehet úszni a medencében, megfelelő a hőmérséklete (más hoteleknél gond szokott lenni pl. azzal, hogy hideg vagy túl meleg a medence). A jakuzzi és szauna jól működik. Egy kevésbé meleg infraszauna, egy meleg infraszauna, mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Kevesen veszik észre, de a wellness részlegből nyílik egy napozóterasz is.
Más hoteleknél gond szokott lenni, hogy korán zár a wellness részleg, itt még a nyitvatartási idő is rendben volt.

A gyógyászati részleg külön figyelmet érdemel, illetve érdemes kipróbálni a szépségklinika szolgáltatásait is.

Változatos, naponta eltérő, ízletes vacsora és reggeli volt, ahol a tradicionális magyar fogások mellett ötletes, hazai hotelekben nem megszokott nemzetközi ételek is megjelentek, mint például a csevapcsicsa, spaghetti aglio olio, kagyló, és különböző ízű fagyik. De persze azért a hagyományos ételek sem maradtak el, még kőrözöttet is lehetett találni reggelire. Vacsorára kifejezetten finom leveseket szolgáltak fel, így ismételten megtapasztalhattuk, hogy Zala megyében tényleg tudnak főzni. Ráadásul a friss, érezhetően tiszta csapról érkező sörre sem panaszkodhattunk!

Ami nem tökéletes: A szálloda saját parkolójában ritkán van hely, és 100m-t gyalogolni kell a nyilvános parkolóig. A kipakolás erejéig természetesen meg lehet állni a szálloda előtt, utána pl. a hévízi nagyparkoló használható éjszakára.

A hotel elhelyezkedése viszont tökéletes: közel van a Hévízi-tóhoz, amit minden felnőttnek legalább egyszer ki kell próbálnia. Még egy Oroszországba szóló repülőjegyet is megspórolhatunk, ugyanis szinte Oroszországban érezhetjük magunkat, annyi orosz turista tartózkodik Hévízen, még a pontos időt is bemondják oroszul a fürdőben. Továbbá sok osztrák és cseh származású turistával is találkoztunk. De hová tűntek a magyarok? Hévíz -a központi rész néhány üzletét leszámítva- nem drága hely.

Mit lehet csinálni gyerekkel Hévízen?

Rossz időben a hotel beltéri (bár pici, és csak minimálisan felszerelt) játszószobája alkalmas arra, hogy lefoglalja a legkisebbeket, de van Hévízen akvárium is.
A Hévízi-tónál lévő játszótér árnyékos, napvitorlás.

Ezen kívül pedig mindenképpen érdemes kipróbálni a gyerekbarát keszthelyi, gyenesdiási, vonyarcvashegyi és balatongyöröki strandokat is.

Keszthely 10 percre van, Keszthelyről lehet egyet hajókázni, pl. Balatongyörökre, majd onnan vonattal vissza Keszthelyre. Vagy fordítva, ha úgy jön ki jobban a hajó menetrend.

Keszthelyen a városnéző kisvonat, a Dotto is nagy élmény. Illetve a Helikon Kastélymúzeum előtt is megy egy rögzített pályás kisvonat 1 rövid kört. Magában a Kastélymúzeumban pedig pl. modellvasút kiállítás található. A Festetics Kastélyban pedig érdekes a madárpark, ez a szabad levegőn van.

A gyenesdiási Festetics Imre Állatpark is nagy élmény.
Szintén Gyenesdiáson található Livi állatfarmja (oda érdemes előtte odatelefonálni).
Balatonedericsen pedig ott az Afrika Múzeum, tele különleges állattal.
A fenyvespusztai állatsimogató 24 perc Hévíztől, és a garabonci 7 Vezér Kalandpark is csak fél órára van a Palace hoteltől.

A legjobb gyerekprogram pedig Reziben a Dinopark! Többen mondják, hogy drága, de mivel óriási élmény a gyerekeknek, megéri.

Nagy élmény a Bobo Fun Park is Alsópáhokon! Még a felnőtteknek is, hiszen van ninja pálya is pl. ott.

A szálloda személyzete kifejezetten pozitív, segítőkész, precíz és kedves, látszik, hogy rend uralkodik, mindenki teszi a dolgát.
(Sok hotelben előfordul, hogy annyira szétesett a személyzet, hogy a stressz átragad a vendégekre is. Itt ez nincs.)

További pluszpontnak számít az például, hogy közel van a hévízi piac, amit érdemes megnézni, kedden, csütörtökön, de leginkább szombat reggel, ugyanis egyedi kézműves, és élelmiszer termékeket árulnak. A helyi Coop-ban oroszul is beszélnek a pénztárosok pár szót. Hévíz tényleg alkalmas a kikapcsolódásra, hiszen nagyon nyugodt, békés és csendes hely. Az egregyi szőlőhegy egy kevesek által ismert hely, is megér egy esti sétát. Kerékpározási lehetőségek is adottak Hévízen.

Aki szereti a bolhapiacokat-ócskapiacokat, remek vasárnap reggeli program lehet egy kirándulás a nagykanizsai piacra. Nagykanizsán új a Csónakázótó melletti játszótér is, ha nincs erős napsütés, gyerekkel is el lehet ott jól lenni.

Hévíz, az idősek nyaralóhelye?

Dehogy. A fiataloké is, csak fel kell fedezni. Közel Keszthely, 10 percre, érdemes a Viviera Beach-en kinézni egy koncertet, de menő hely a John's Pub is. Érdemes meglátogatni a vonyarcvashegyi Player's klubot este a strandon, a maga medencés bárjával. Hévízen működik a mozi is.

A középkorúak is megtalálják szórakozásukat:
a keszthelyi főtéren is van élet, péntek este voltunk, és több helyen is élőzene szólt, a Ludas Matyiban, és a Los Amigosban is.

De ugyanez van Hévízen is, érdemes korán vacsorázni a Palace-ban (néha élőzene is van közben), és utána kisétálni:
szólt a zene a Rózsakertben, és a HB müncheni hangulatú sörözőben is, de akusztikus gitár koncertek is voltak.
Jó, modern, fiatalos étterem a Brix Bistro Hévízen.
Érdekes egyébként, hogy bár voltak a helyeken, mégsincs nagy zaj Hévízen este sem, a hotelbe meg pláne nem hallatszik be.

Szóval jó volt a Palace, újra visszalátogatunk.

Még több hír a hévízi turizmusról itt!

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Természetes szépségápolás - Építsd fel 5 lépéses rutinod!

Természetes szépségápolás - Építsd fel 5 lépéses rutinod!

A természetes szépségápolás tökéletes alternatívát kínál, ha a bőröd minősége és egészséged megőrzése miatt fontos számodra, hogy káros anyagoktól mentes és tiszta forrásból származó kozmetikumokat használj.

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan veszítsünk el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?