Stílusos férfiak sportos ruházatban

A férfiak is egyre inkább odafigyelnek az öltözködésükre és egyre inkább fontos számukra, hogy az adott ruhadarabot megfelelően viseljék.
Férfi ruházat - mutatjuk, mi az aktuális férfi divat

A férfiak is egyre inkább odafigyelnek az öltözködésükre és egyre inkább fontos számukra, hogy az adott ruhadarabot megfelelően viseljék. Ma már a férfiakra is gondolva, többféle stílusú és fazonú sportfelső kerül a piacra, jelenik meg az üzletekben. Ilyenek a sportfelsők – kapucnis, testre feszülős, laza, sportos, elegánsabb – is, amelyek nem csak egyetlen stílust, jelen esetben, a sportos stílust képviselő férfiaknak készül, hiszen egy kapucnis felsőt, vagy egy vékonyabb pamutanyagból készült felsőt is többféleképpen lehet viselni. De hogyan is viseljék a férfiak ezt az öltözéket? Mutatunk néhány aranyszabályt, amelyet tavasszal, és más szezonban is érdemes betartani, persze csak akkor, ha kifinomultak szeretnénk maradni.

A sportos férfi pulcsik közül vannak a kapucnis, a sportos, és a kissé elegánsabb vonalvezetésű pamut felsők, amelyeknek a nyakkivágása lehet V- alakú, vagy kerek. Mindegy, hogy melyiket választja az adott férfi, mindenképpen tudnia kell, hogy az adott felsőt hogyan, és miként illik viselni, ha ízlésesen szeretne öltözködni.

Önmagában is menő

Egy kapucnis, vagy egy kapucni nélküli pamut felső önmagában is menő. Ma már nem csak az alapszínek érhetők el, hanem sokféle szín közül válogathatnak a férfiak is, így azok is választhatnak ilyen öltözéket, akik a vidámabb – sárga, zöld, kék – színeket kedvelik, de azok is megtalálhatják a kedvükre valót, akik a mélyebb, sötétebb színeket preferálják.

A kapucnis felsőknek több változata is van. Létezik a belebújós, a kissé hosszított fazonú és az ujj nélküli, sportos kapucnis felső. Mindegy, hogy melyiket választja az illető, a lényeg, hogy mindig a szezonnak megfelelő mellett döntsön, hiszen ezek közül is vannak a vékonyabb, tavaszi és a vastagabb, téli változatok.

Kabáttal, dzsekivel is passzol

A sportos felsőket az utcán is viselhetik a férfiak, csak néhány alapszabályt kell betartani. Mivel sportos felsőkről van szó, így a stílus finomítását úgy érhetjük el, ha a dzseki egy kicsit az elegánsabb vonalat képviseli, így akár egy egyszínű bőrdzsekivel, de még egy hosszított fazonú szövetkabáttal is jó párost alkot. A nadrág legyen egyenes szabású és egyszínű, lehetőleg sötét, fekete, szürke, vagy barna. A cipő sem mindegy, hogy milyen. Amennyiben a kényelmes sportcipő a kedvencünk, azt is felvehetjük, de a cipő ne legyen se túl élénk színű és a feliratos lábbeli is kerülendő. A legjobb választás, egy fekete, vagy sötétebb bőrcipő, ami nem túl elegáns, hiszen ez már túl éles kontraszt lenne a sportos felsővel együtt.

A színek összhangja

Hiába vehetünk fel szinte akármilyen kabátot egy sportosabb felsővel, ha a színeken minden elcsúszik. Aranyszabály, hogy egy sötétebb felsőhöz, egy világosabb kabát illik, míg ez fordítva is igaz. Hiába szereti egy férfi csak a sötét színeket, néha ki kell kicsit mozdulni a komfortzónából és tőlünk szokatlan színkombinációkat is ki kell próbálni. A Bolf.hu oldalán például citromsárga, mentazöld, narancssárga, neonzöld, lazacszínű, égszínkék pulóverek közül is válogathatsz. Ne félj a színektől, hidd el, sokkal magabiztosabb leszel, ha néha bevállalsz olyan színeket is, amelyeket régebben elképzelhetetlennek tartottál.

Sportosan elegáns

A sportos felsőket nem feltétlenül kell sportdzsekivel hordani. Egy szövetkabáttal is jól mutat, csak figyeljünk a részletekre. A kabát legyen hosszabb, akár térdig is érhet, és a két ruhadarab egészítse ki egymást. Ha az egyik sötét, a másik legyen világosabb színű. Továbbá, ha a felső össze van cipzározva, akkor a kabát lehet kigombolva. Az elegáns összhatást megbontja, ha a kabát sincs begombolva és a felső cipzárja is le van húzva.

Rövidnadrággal is jó?

Természetesen! Ha sportoláshoz veszed fel a kapucnis felsőt, akkor, akár még rövidnadrággal is hordhatod. Miért is ne? Hiszen tavasszal olyan változékony az időjárás, hogy sokszor azt sem tudjuk, hogyan öltözzünk fel. Akár kapucnis, akár kapucni nélküli férfi pulcsit veszel fel reggel, figyelj arra, hogyha feliratos a felsőd, akkor a nadrágodon ne legyen felirat, és ne pompázzon több színben.

Ma már olyan kapucnis felsőt is lehet kapni, amelynek más színű a kapucnija, például narancsszínű, míg maga a felső szürke. Ilyenkor hordhatsz a kapucni színével megegyező nadrágot.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni - Hogyan légy boldog, sikeres és elégedett nő.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni

Az életben vannak olyan íratlan szabályok, amelyek betartása elősegíti, hogy mindig boldogok legyünk. Mi most ezekből a szabályokból szemezgettünk néhánya.

Fitness trendek az Instagramon.

Fitness trendek az Instagramon

A cikkben remek fitnesz trendeket mutatunk be. Olyanokat, amelyekkel az Instagramon is találkozhatsz.