Étel trendek - a rovarburgertől a csokis hummuszig
A Foodboom nevű cég tulajdonosai egy garázsban kezdték egy kempingkonyhával. Azóta közös lakást béreltek, ahol ketten készítik el a különleges fogásokat. Ma már 65 embert, köztük szakácsokat, ételsztájlisztokat és fotósokat foglalkoztatnak.
“Szeretnénk megmutatni, hogy a főzés egyszerű is lehet. A mottónk: nahát, itt egy egyperces videó, gyerünk, csináljuk meg!”. A koncepció főleg a fiatalokat célozza, akiknek kevés idejük van főzni. A párost sokan követik a YouTube-on és az Instán is.
Íme, az 5 legbizarrabb ételük!
Csokis hummusz
A csicseriborsókrém ebben az esetben csokival ízesítve kerül az asztalra. “Ideális mártogatós gyümölcsökhöz vagy péksüteményekhez”, mondják az ételszakértők.
Édesburgonya-brownie
Az amerikai süteményben a csokit kalóriaszegény karobpor helyettesíti. A tetejére is alakbarát, vegán vajkrém kerül.
Féregburger
A bivalyféreg lárváival teli hamburgerrel nem csak a fehérjefogyasztásunkért tehetünk, de a klímát is védjük. Undorító lenne? A készítők szerint rendkívül finom!
Japán palacsinta
Az Okonomi nevű távol-keleti palacsinta egyébként is az év trendjei közé tartozik, sárgarépával és fehérkáposztával készül.
Csicseriborsós flatbread
A Socca esetében nem a fociról, hanem egy csicseriborsóból készült tésztáról van szó, ami magában, de avokádóval és olivával is finom.