A tökéletes Instagram profil titka

Szeretnél profi fotókat készíteni, és így több követőt szerezni? Vajon mi a titka azoknak a lányoknak, akiket több ezren csodálnak?
A tökéletes Instagram profil titka

Ne csak selfiekkel áraszd el a profilod!

Ha szeretnéd megmutatni a teljes szettet, amit viselsz, vagy a környezetedet, mert például mögötted pálmafák szegélyezik a tengerpartot, akkor ne csak egy selfie-t készíts, amin alig látszik valami a háttérből, hanem kérd meg egy családtagodat, ismerősödet, barátodat, hogy fotózzon le.

Mosolyogj!

A vidám emberek másoknak is mosolyt csalnak az arcára, és a nevetés megmutatja a pozitív kisugárzásod. Ki ne szeretne olyan emberek társaságában nyaralni vagy bulizni, akik mindig mosolyognak? A szép mosolyhoz viszont alapvető, hogy szépek a fogaid, vagyis ne sajnálj pénzt költeni arra, hogy egészséges és hófehér fogakkal nézz a kamerába. A fehér fogak legnagyobb ellensége a vörösbor, a kávé, a tea, a szénsavas üdítőitalok, illetve a cigarettázás.

Egy kis titokzatosság

Ne mutass meg magadból mindent a nagyvilágnak. Unalmassá teszi a profilod, ha minden nap megosztod, hogy mit ebédeltél és vacsoráztál, és az sem tesz vonzóbbá, ha sok bikinis képet töltesz fel, vagy olyan fotókat, ahol falatnyi miniszoknyában mutatod meg magad. Egy-két szexibb fénykép belefér, de ne felejtsd el azt az aranyszabályt, hogy csak olyan fotókat tölts fel, amiket az anyukádnak is meg mernél mutatni. A parti hevében sose ossz meg semmilyen tartalmat, mert másnap megbánhatod, és a főnöködnek vagy a párodnak sem fogja elnyerni a tetszését az a videó, ahol részegen lejtesz forró táncot a barátnőddel.

A kevesebb néha több

Mindig teljes sminkben ragyogsz, csak alapozó, szemhéjpúder, spirál és rúzs jelenlétében engeded meg, hogy lefotózzanak? Ez túlzás. Senki sem szereti a 100%-ban tökéletes embereket, mert egy elérhetetlen álmot vetítenek mások elé, vagyis irigységet szülnek. Mutasd meg nyugodtan a smink nélküli arcod is, hiszen sokan a természetes szépségre szavaznak.

A nárcizmus kora

Mindegyik fényképeden egyedül te vagy látható? Ha a barátnőd is rajta volt a fotón, akkor természetes, hogy végül levágtad? Olyan hashtageket használsz a saját képeid alatt, hogy #beautiful #beautifulgirl #fashiongirl? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszoltál, akkor veled is elszaladt egy kicsit a ló, és elfelejtetted megmutatni, hogy sokszínű személyiség vagy, akinek nem csak a saját szépsége számít. Mutasd meg a világnak, hogy sok barátod van, és nem azért mosolyogsz néha egyedül a kamerába, mert senki sem kíváncsi rád.

Színes varázslat

Ha már adott a sok különböző filter, ne félj őket használni, így egy kicsit tökéletesebbé, színesebbé teheted a szürke fotókat. Arra viszont figyelj, hogy a vibráló képekről könnyű megállapítani: a valóságtól távol állnak. A filterek használatánál is a mérték a kulcs.

Inspirálódj

Érdekel az utazás, a cupcake készítés vagy a papírmasé álarcok? Keress rá a megfelelő hashtag-re, így még több ötletet kaphatsz a profiktól, vagyis azoktól, akinek a fotói több ezer kedvelést kaptak. Ne csak felületesen nézelődj: milyen a kompozíció, milyenek a fények, melyik hashtageket használta a fotós?

Görcsösség nélkül, szabadon

A sok követőt vonzó profil felépítése mellett ne felejts el néha szünetet is tartani! Ha a családi nyaraláson az az első, hogy lefotózod a vacsorádat, akkor kicsit túlzásba estél az Instagram profilod építésével. Élvezd ki a pillanatokat, rakd el néha a telefonodat, és csak azokra figyelj, akik körülvesznek téged. Nem a világ vége, ha nem örökítesz meg minden pillanatot. A legfontosabb, hogy a fejedben elraktározd ezeket a szép emlékeket, az pedig csak egy kis extra, ha megosztod néha a nagyközönséggel is.

Kapcsolódó cikkek

10 tévhit, ami meggátol abban, hogy boldog légy - Hogyan légy boldog - A boldogsághoz vezető út.

10 tévhit, ami meggátol abban, hogy boldog légy

A boldogság egy megfoghatatlan valami, mégis mindenki szeretné elérni. A cikkben tippeket adunk a boldogság elérésére.

12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak - A korai ébredés előnyei - Növeld hatékonyságod és kreativitásod!

Produktív reggelek - 12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak

A korai kelést sokan el sem tudják képzelni. Pedig számtalan előnye van. A cikkben ezeket az előnyöket bontjuk ki részletesen.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz

Gyerekek és szüleik együtt tekernek bringabuszos konvojokban Barcelonában és környékén reggelente.