A szérumokról

Manapság minden magára kicsit is adó kozmetikai márka kínálatában megtaláljuk a szérumokat.
A szérumokról

Manapság minden magára kicsit is adó kozmetikai márka kínálatában megtaláljuk a szérumokat. https://www.dermo.hu/arc/arckrem-arcolaj-szerum/szerum

De mit is jelent ez a kifejezés? Miben más, miért jobb a szérum, mint egy gazdag krém?

Röviden: a szérumok koncentráltan táplálják az arc bőrét, ezért nagy előnyük, hogy elegendő belőlük néhány csepp.

Ennél picit részletesebben néhány tudnivaló vagy tipp a szérumokkal kapcsolatban:

Jó, ha tudod, hogy a szérumod hatását tovább fokozhatod, vagy a felhasználását komfortosabbá teheted, ha a jól bevált hidratáló krémedhez kevered hozzá.

A szérumok többsége igen gazdag olyan összetevőkben, mint a napjainkban „divatossá” vált peptid, retinol, hialuron, C-vitamin, B5 vitamin vagy a niacinamid.

A szérum és a booster nem ugyanaz! Míg az előbbi mindig koncentráltabban tartalmazza a hatóanyagokat, utóbbi szintén a krémek előtt használva azok hatóanyagait erősíti és felszívódásukat segíti.

A szérumok használata előtt mindig tisztítsd meg arcbőröd annak érdekében, hogy felkészítsd bőrt a szérumod gazdag hatóanyagainak fogadására!

A leggyakoribb típus a hidratálást támogató szérum, mely általában magas hialuronsav-összetétellel rendelkezik. (https://www.dermo.hu/LRP-Hydraphase-szerum-30ml)

A másik sláger természetesen az öregedésgátlás. Találsz a piacon éjszaka alkalmazható termékeket (https://www.dermo.hu/Vichy-Liftactiv-Retinol-Specialist-szerum-30ml), melyek pl. a retinol erejét kihasználva segítenek fokozni a sejtmegújulást, regenerálni a bőr tömörségét és csökkenteni a kisebb-nagyobb ráncok megjelenését. De ha nappali szérumot keresel, akkor is bőséges a választék. Ezek a nappali készítmények a bőrt érő káros hatások kompenzálásában is részt vesznek, akár nyugtatják is azt. (https://www.dermo.hu/Bioderma-Sensibio-Defensive-szerum-30ml)

Sok gyártó fejlesztett szérumokat kifejezetten egy-egy bőrprobléma kezelésére is. Például olyanokat, melyek a mitesszereket, pattanásokat, foltokat és a látható mélyebb pórusokat célozzák meg. Ezek jellemzően hámlasztó savakat és ezzel párhuzamosan valamilyen bőrnyugtató összetevőt tartalmazó koncentrátumok. (https://www.dermo.hu/CeraVe-borfelszin-megujito-retinolos-szerum-30ml). De ha a pigmentfoltjaiddal szeretnéd felvenni a harcot, akkor is van segítséged! A niacinamid pl. halványítja a barna foltokat és elősegíti az egyenletes bőrtónust. (https://www.dermo.hu/URIAGE-Depiderm-barna-foltok-elleni-szerum-booster)

Ha nem csupán az arcbőrödet szeretnéd egy-egy intenzívebb támogatással ápolni, akkor válassz nyakra vagy dekoltázsra is használható termékeket (https://www.dermo.hu/DERMEDIC-Hydrain-hidr-szerum-arcra-nyakra-es-dek-3).

Közeledik a karácsony! A kozmetikai termékek mindig is nagyon nagy sikernek örvendtek a karácsonyfa körül. Válassz akár egy egész szérum-rutint (https://www.dermo.hu/REVOX-Just-Napi-rutin-szett-3x30ml) tartalmazó szettet (https://www.dermo.hu/APIVITA-szett-QUEEN-BEE-ranctalanito-RICH-2023) ajándékba! Ezzel biztosan hatalmas örömet okozol!

Kapcsolódó cikkek

Mennyit érdemes szépségápolásra költeni? – Itt a CERAVE válasza!

Mennyit érdemes szépségápolásra költeni? – Itt a CERAVE válasza!

Az emelkedő árak, a reálbérek alakulása és az aktuális takarékoskodási taktikák egyaránt befolyásolhatják, hogy mennyi jut a fürdőszobában helyet kapó termékekre. Vajon mennyit érdemes spórolni mindezen?

Őszi nagy hajápolás

Őszi nagy hajápolás

A nyári napozások, a sós vagy klóros víz, a hőingadozás, a magas UV sugárzás a te hajadat is megviselte picit.

A szérumokról

A szérumokról

Manapság minden magára kicsit is adó kozmetikai márka kínálatában megtaláljuk a szérumokat.