Hogyan válassz konyhabútort?

Segítünk meghozni a nagy döntést.
Hogyan válassz konyhabútort?

Amikor egy új konyha tervezésének közepén jársz, a megfelelő stílusú szekrények kiválasztása nehéz feladat lehet. Hiszen sokféle stílus, szín és anyag közül lehet választani. Tekintsd meg útmutatónkat a konyhabútor vásárláshoz!

A konyhai szekrények nagyon fontosak lehetnek a tárolás és rendszerezés szempontjából. Ehhez társul még a megfelelő stílus és az esztétikus dekoráció kiválasztása is. Ennek megfelelően alaposan át kell tekintened a főzési szokásaidat, hogy eldöntsd, milyen szekrények szolgálnának a legjobban téged és családodat.

1. Döntsd el, hogy egyedi vagy előregyártott terméket választasz!

Ha megvan a költségkereted, az egyedi szekrények nagyszerű megoldást jelentenek. Ilyenkor egy professzionális konyhatervező cég elkészíti a helyiség tervrajzát, és kitalálja a legjobb módszereket az új konyhaszekrények tárolásának, stílusának és hatékonyságának maximalizálására.

A falakhoz szabott sarokszekrények és kihúzható fiókok tökéletesen illeszkednek a legkényelmesebb helyekre is – a lehetőségek korlátlanok, ha egyedi szekrényekben gondolkodsz.

2. Ne elégedj meg az általános konyhai szekrényekkel!

Természetesen a hátrány, hogy az egyedi szekrények és a konyha kialakítása nagyon drága. A tömeggyártásra készülő, raktári szekrények ára akár nyolcszor kevesebb is lehet, mint a személyre szabott daraboké.

Végső soron minden tőled, a költségvetésedtől és az igényeidtől függ. Ha nem vagy biztos a döntésben, kipróbálhatod a félig egyedi szekrényeket, amelyek az árkategória közepére esnek. Ezek a beépített ajtók stílusát és színét használják, de személyre szabhatóak, hogy jobban illeszkedjenek a konyhádhoz. Ilyeneket találsz például a most 30 éves RS Bútor kínálatában is.

3. Maximalizáld a tárhelyet (különösen egy kis konyhában)

Ha sokat főzöl, akkor valószínűleg sok készüléket, edényt és élelmiszert tárolsz. Ha kisebb házban vagy lakásban élsz, nehezen találhatsz olyan helyet, ahol mindent kényelmesen tárolhatnál.

Ezért érdemes átgondolni, hogyan lehet maximalizálni a helyet a konyhabútort illetően. A konyhai fiókok például egyre gyakoribbak a kortárs dizájnban és tervezésben, mert több dolog tárolását is lehetővé teszik, függőlegesen egymásra helyezve. A praktikus fiókok beszerelése több szintű tárolást tesz lehetővé, maximalizálva a függőlegesen és vízszintesen rendelkezésre álló helyet.

3. Gondold át, hogyan szeretnéd berendezni a konyhádat!

Nagyon sok egyedi módja van annak, hogy a konyhát rendezettebbé tedd, és a készülékek, edények és élelmiszerek tárolási módjához igazítsd.

Az edényelválasztókkal elkülönítheted egymástól a különböző sütőeszközöket, így a sütés közbeni rendet is tarthatod. Senki sem akar konyhai eszközök után kutatni a kritikus pillanatban. Ha sok fűszert használsz, fontolóra veheted egy fűszertartó beszerzését is. Ha pedig ellátogatsz az Otthon Bútorkiállításra, fantasztikus kedvezményekkel vásárolhatsz akár konyhabútort is. A kiállításnak, ahol hazai és nemzetközi gyártók is megjelennek, az RS Bútor két áruháza ad otthont.

Kapcsolódó cikkek

3 ajándékötlet nagypapáknak

3 ajándékötlet nagypapáknak

Idén szeretnél nagypapádnak, édesapádnak egy különleges meglepetést ajándékozni? Segítünk néhány egyedi ötlettel, amit a saját ízlésednek megfelelően átalakíthatsz!

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel - Hogyan nevelj egészséges önbizalmú, boldog gyermeket?

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel

A szülő feladata az, hogy növelje a gyermeke önbecsülését. Ezt akár 13 egyszerű lépéssel is megteheted.

Bálint Ágnes élete, munkássága és meséi

Bálint Ágnes meséin generációk nőttek fel

Bálint Ágnes írónő munkásságát és meséit mutatjuk be.