Schola Patakiana a 21. században – Sárospatak – közösségi programokon vettek részt a diákok

Az iskolának felelős tevékenységei lehetnek az oktatáson kívül is.
Schola Patakiana a 21. században – Sárospatak – közösségi programokon vettek részt a diákok

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00213 „Bölcsesség által építtetik a ház”– Tudásalapú keresztény közösségépítés a sárospataki református „Schola Patakiana”-ban projekt keretén belül olyan komplex program valósult meg, amely hatékonyan kezelte a napjainkat terhelő generációs válságot.

Tavasszal véget ért a projekt, amely lehetőséget biztosított a rászoruló diákoknak a valódi közösségi élmény megtalálására, gyakorlati nyelvtudás elsajátítására, a pályaorientációhoz szükséges önismeret és ismeretek megszerzésére.

Ehhez elkészült egy pályaorientációs és egy állampolgári ismereteket népszerűsítő kiadvány is a projekt keretén belül, amelyek nem csak a tanórákon, de azon kívül is hasznosnak bizonyultak a fiatalok számára. Az egészséges életmód népszerűsítésének érdekében sportnapok és kerékpáros túrák valósultak meg. Megújult az iskolában hagyománynak számító pecúr tábor, ahol az új diákokat fogadják, emellett pedig többször is volt lehetőség reintegrációs táborokon való részvételre. Az együtt töltött a diákoknak alkalma volt jobban megismerni egymást, illetve a programok által nem csak hitük, de személyiségük is fejlődött.

A két év alatt megvalósult programoknak, pályaorientációs napoknak, drámanapoknak nagy sikere volt a diákok és a tanárok körében egyaránt. A projekt egyik hozománya, hogy összegyűjtötték az iskola által alkalmazott missziós jó gyakorlatokat, amelyek híven tükrözik, hogy egy iskolának milyen felelős tevékenységei lehetnek az oktatáson kívül.
A projekt az Európai Unió támogatásával Magyarország Kormányának társfinanszírozásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni - Hogyan légy boldog, sikeres és elégedett nő.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni

Az életben vannak olyan íratlan szabályok, amelyek betartása elősegíti, hogy mindig boldogok legyünk. Mi most ezekből a szabályokból szemezgettünk néhánya.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.

12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak - A korai ébredés előnyei - Növeld hatékonyságod és kreativitásod!

Produktív reggelek - 12 ok, amiért a korai kelők előnyben vannak

A korai kelést sokan el sem tudják képzelni. Pedig számtalan előnye van. A cikkben ezeket az előnyöket bontjuk ki részletesen.