Ropogós Oreós sajttorta

Miért jó nekünk a CBD? A kannabidiol, más néven CBD, egy étrend-kiegészítő, amely számos egyedi tulajdonsággal rendelkezik. A Cannabis sativa növényből származik, általában a kendernek nevezett formából. A CBD egy fitokannabinoid, azaz a kannabisz növényben található egyik aktív vegyület. A kannabinoidok képesek kölcsönhatásba lépni az emberi testtel. Ennek oka az, hogy tesünkben létezik egy biológiai rendszer, az úgynevezett endokannabinoid rendszer (ECS), amely a test sok funkcióját szabályozza.
Úgy képzelhetjük el az ECS-t, mint egy üzenetküldő rendszert, amely segít a testünk homeosztatikus egyensúlyának megőrzésében. Az ECS az endokannabinoidoknak nevezett molekulák hálózatán keresztül működik, amelyek nagyon hasonlóak a kannabiszban található vegyületekhez (azzal a különbséggel, hogy saját testünkben előállítjuk őket). Amikor CBD-t használunk, ez úgy hat a testünkre, hogy serkenti az endokannabinoidok kialakulását, ami egy jobban működő ECS-hez és egészségesebb, kiegyensúlyozottabb testhez vezet. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a CBD-nek biztonságos a használata és jól tolerálható. Továbbá az is bebizonyosodott, hogy nem addiktív, egyáltalán nem mérgező és nagyon kevés káros mellékhatása van. Ezért egyre többen fordulnak a CBD-hez, hogy javítsák általános egészségi állapotukat és életminőségüket. A használók körében felmért eredmények nagyon pozitívnak bizonyultak!
Ropogós Oreós sajttorta CBD falatok
Bár a neve alapján ezek csak falatok, mégis tökéletes méretűek. A sajttorta név ellenére ezek az édes snackgolyók igazából vegán és gluténmentesek, tehát nem kell aggódni ha ilyen étrendet követünk. Természetesen, ha nem vagyunk vegánok, akkor az alapanyagokat, például a mandulavajat kicserélhetjük rendes vajra. Ha bárki szereti az az Oreót, akkor imádni fogja ezeket a finom sajttorta-falatokat, csak kapjunk be egy vagy kettőt naponta, hogy bevigyük a megfelelő mennyiségű CBD-t a szervezetünkbe. Ez a recept 14 adagra van kiszámolva melyhez szükségünk lesz a következőkre:
• ½ csésze mandula liszt
• 4 evőkanál kakaópor
• 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
• 1 “len tojás” (1 evőkanál len keverve 3 evőkanál vízzel)
• 1 evőkanál kókuszolaj
• 5 csepp vanília kivonat
• ½ csésze mandulavaj
• 1 csésze krémsajt (természetesen vegán!)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 150˚C-ra.
Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, kakaóport, sütőport és egy csipet sót. Adjuk hozzá a len tojást és a kókuszolajat is.
Helyezzük a kapott tésztát egy sütőpapírra, jól eloszlatva. Formázzunk belőle kb. 4-5 cm széles sütiket.
Helyezzük egy sütőtálcába és tegyük be a sütőbe; süssük 12-15 percig, amíg ropogós nem lesz. Ezután hagyjuk lehűlni a sütiket, mert minél jobban kihűl, annál ropogósabb lesz.
Amikor a sütik teljesen kihűltek és ropogósak lesznek, morzsoljuk össze őket egy tálba és tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük össze mixerrel a mandulavajat, krémsajtot és CBD olajat.
Öntsük hozzá a sütimorzsa felét.
Vegyunk elő egy kanalat – ha van fagyis kanál, akkor még jobb - és kanalazzuk ki a keveréket, golyókat formálva. Dobjuk a golyókat a maradék sütimorzsába és forgassuk jól bele, hogy teljesen befedjük őket.
Helyezzük a golyókat egy másik tálcára és miután kész az összes, hűtsük le a fagyasztóban vagy a hűtőben.
Jó étvágyat!