Készen állsz a házasságra? - Most tesztelheted!

Sajnos egy jó házassághoz nem elég, hogy működik köztetek a kémia - de akkor honnan tudhatod, hogy itt az ideje elkezdeni szervezni a lakodalmat?
Készen állsz a házasságra?

1. Pénzügyek, lakóhely, kisbaba

Mi jut eszedbe elsőre erről a három szóról? Egyetértetek a pároddal ezekben a kérdésekben? Közel sem mindegy a jövőtök szempontjából, hogy hol szeretnétek majd letelepedni, lakást, esetleg házat vásárolni; illetve hogy mikorra ütemezitek az első kisbabát. Ne félj ezekről beszélni, kérdezősködni. Ha úgy látod, hogy a párod zavarba jön az ilyen témáktól, akkor valószínű, hogy még nem nőtt fel ehhez.

2. Önismereti kérdések

Mennyit változtál azóta, hogy a pároddal együtt éltek? Jobb embernek érzed magad, vagy ellenkezőleg: kevesebbszer látogatod meg a nagyszüleid, felszedtél néhány kilót, és sokkal ritkábban találkozol a barátnőiddel? Azon is érdemes elgondolkoznod, hogy a párod hogy változott meg az évek alatt, vagy ha úgy érzed, egyáltalán nem változott, akkor mi annak az oka? Készíthetsz egy listát is azokról a dolgokról, amiben úgy gondolod, változtatni kellene mindkettőtöknek. Üljetek le, beszéljétek meg, de sose vádaskodj. Higgadtan magyarázd el a problémádat, és hallgasd meg a párodat is. Nincs annál elkeserítőbb, mint amikor valaki végig sem hallgatja a másik véleményét.

3. Tervek, elképzelések

Mit szeretnél elérni 1 hónapon, 1 éven, és 10 éven belül? A párod mit felelne ezekre a kérdésekre? Egyetértetek abban, hogy ideje venni egy családi autót, vagy ha csak szóba kerül a téma, mindketten ingerültek lesztek? Bár létezik a mondás, hogy az ellentétek kiegészítik egymást, de gondolj bele, ha 30-40 éven át minden nap beleütközöl abba, hogy nem értetek egyet a pároddal, vajon hogy fogod érezni magad? Nem baj persze, ha a jövendőbelid szombatonként eljár a srácokkal focizni, addig te vásárolhatsz a csajokkal, vagy megihattok egy finom cappucino-t. Nem kell mindent együtt csinálnotok, nem kell lelkesedned a fociért és ott ülni minden meccsen a lelátón, de nem árt, ha a nagyobb volumenű kérdésekben maximálisan egyetértetek.

4. Az anyós kérdés

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát" - vagyis jó eséllyel minden házasodó lány hasonlít az édesanyjára, így ha a párod nem kedveli a szüleidet, elgondolkodtató, hogy hosszú távon mennyire tudtok jól együttműködni. Egészen más a helyzet, ha te sem jössz ki túl jól a szüleiddel, vagy a párod nem jön ki a saját szüleivel. Ennek ellenére sose szidd a másik fél rokonait, mert mindenkinek fájdalmas azt hallani, hogy milyen rossz családból származik.

5. Múlt, jelen, jövő

A legszigorúbb önvizsgálatot magadon kell elvégezned: úgy érzed, eleget buliztál már fesztiválokon vagy utazgattál a nagyvilágban? Készen állsz arra, hogy ha szeretnétek kisbabát, már nem lesz annyi időd a reggeli sminkelésre, vagy arra, hogy esténként elnyúlj a fürdőkádban egy magazinnal? Ha kicsit is úgy érzed, hogy nem szeretnél még ennyi mindenről lemondani, ne vágj bele. Ha a párod ragaszkodna már a házassághoz, magyarázd el neki nyugodtan, hogy neked még egy kevés időre szükséged van, de nagyon fontos számodra a véleménye, és biztosítsd arról is, hogy a várakozás nem azt jelenti, hogy megkérdőjeleznéd a párkapcsolatotokat.

Kapcsolódó cikkek

Ezek az idei év szemüveg trendjei

Ezek az idei év szemüveg trendjei

A teknősmintha helyét lassan átveszik a világos árnyalatok

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan veszítsünk el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.