Blog kisokos - 5 lépésben

Szeretnél te is blogot írni, de nem tudod, hogyan vágj bele? Tippjeink segítségével könnyedén készíthetsz érdekes bejegyzéseket és sikeres oldalt.
Blog kisokos

1. Témaválasztás

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az életünk minden egyes mozzanata annyira érdekes másoknak is, mint nekünk - de a naplószerű, napi történéseket leíró blogok ideje már lejárt. Válassz ki egy olyan témát, ami igazán egyedi, amitől különlegesnek érzed magad. Minden hétvégén önkénteskedsz egy menhelyen? Írd le a tapasztalataid, az ott történt eseményeket, megérintő sorsokat. Igazi hátizsákos turista vagy, aki nem retten meg a szabad ég alatti alvástól vagy a bogarak megkóstolásától? Ne habozz, mutasd meg a világnak, merre jársz és mit csinálsz!

2. Kivitel

Fő az igényesség! Mielőtt megosztasz egy bejegyzést, olvasd át MINDIG, legalább egyszer. Nagyon zavaró lehet, ha folyamatosan helyesírási hibákat vétsz, így ha nem vagy biztos benne, hogy hogyan kell leírni egy szót, nézz utána. Ha eleinte bizonytalan vagy, hogy mennyire sikerült fordulatosan, érdekesen megosztani az élményeid, kérj tanácsot a környezetedben élőktől. A kritika nagy segítségedre lesz, így ne sértődj meg, ha azt hallod, hogy a barátnőd csak félig olvasta el a bejegyzést, mert annyira unalmasra sikerült.

3. Inspiráció

Nézz utána, milyen blogok vannak az interneten hasonló témában, mint a tiéd, és meríts inspirációt belőlük. Vajon mi a titkuk, hogy több ezren követik őket? Készíts a blogodnak Instagram vagy Facebook oldalt is, így még több embert érhetsz el.

4. Eredetiség

Soha ne vegyél át tartalmat más blogról, weboldalról, vagy másolj ki egyszerűen szövegrészeket pl. a Wikipédiáról. Bárki meg tudja keresni az interneten, hogy mikor építették a Colosseumot, de azt nem, hogy hol lehet a Colosseum környékén a legfinomabb mangó fagylaltot kapni.

A képek is legyenek saját készítésűek és a lehető legjobb minőségűek, vagyis ha igazán komolyan gondolod a blogolást, érdemes beruháznod egy fényképezőgépbe. Mindig ellenőrizd a feltöltött képek hátterét, hogy elkerüld az olyan bakikat, mint pl. látszik a vécécsésze a hotelszobád fürdőszobájában.

5. Véleménynyilvánítás

Ahogy az élet más területein, itt is fontos az arany középút: ha valami nem tetszett pl. a nyaralásod során, vagy egy sminktermék nem nyerte el a tetszésed, írd le ezt is hiszen így kapnak az olvasóid hiteles képet az adott termékről, országról, helyszínről. Ha mindig minden szuper a te olvasatodban, akkor hamar ráunhatnak az írásaidra - gondolj csak bele, Téged is frusztrálna, ha azt látnád, hogy másnak tökéletes az élete.

Ne ess át a ló másik oldalára se, vagyis ne szidd hosszan azt, ami csalódást okozott neked, balul sült el, csupán légy tárgyilagos, és igyekezz humorosra venni a stílust.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.

Körner András - Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

A cikkben egy remek könyvet ajánlunk. Olvasd olyan élvezettel, mint ahogyan mi is tettük.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.