5 pénztárcabarát és romantikus úti cél Európában

Tele van a naptárunk programokkal, csak 2-3 napot tudunk szakítani a nyaralásra, ráadásul a pénztárcánk sincs tömve? Ne mondjunk le a jól megérdemelt pihenésről!
5 pénztárcabarát és romantikus úti cél Európában.

1. Prága, Csehország

A cseh fővárost könnyedén elérhetjük Budapestről vonattal hat és fél óra alatt, és mivel a pályaudvar közel van a belvároshoz, taxit sem kell hívnunk, hogy eljuthassunk a szállásunkig. A gasztrokalandok szerelmeseinek ajánljuk a tradicionális cseh ételek kipróbálását (knélivel, káposztával, szaftos sertés hússal), illetve a finomabbnál finomabb söröket. A Károly-híd, a John Lennon Wall, a vár és környéke pedig kihagyhatatlan!

2. Bécs, Ausztria

Az osztrák főváros nem csak a karácsonyi vásár idején hangulatos úti cél, ráadásul gyorsan és olcsón elérhető közvetlen vonattal Budapestről! Szervezzük az utazásunkat úgy, hogy ellátogathassunk az operába vagy egy klasszikus zene koncertre is, és persze itt se hagyjuk ki a finom ételeket: fedezzük fel a cukrászdák kínálatát, kóstoljuk meg a bécsi kávét.

Bécs tele van érdekesebbnél érdekesebb múzeumokkal, ilyen például a "Third Man Museum", ami kötelező a filmek kedvelőinek, valamint azoknak, akik érdeklődnek Bécs háború utáni történelme iránt. Az Albertina múzeum kihagyhatatlan azoknak, akik kíváncsiak a leghíresebb festők képeire.

3. Drezda, Németország

"Az Elba Firenzéje", Európa egyik legzöldebb városa rendkívül vonzó úti cél a kulturális programok kedvelőinek. Nincs olyan nap az évben, amikor ne találhatnánk egy érdekes kiállítást, koncertet, előadást Drezdában. A múzeumok száma negyven feletti, és több, mint ötven galéria képei vonzzák a festmények kedvelőit a városba. Ne hagyjuk ki a zenei fesztiválokat sem (Dresdner Musikfestspiele, Jazztage Dresden, Dresdner Tage der zitgenössischen Musik) és kóstoljuk meg a drezdai sörök (Radeberger, Feldschlösschen) egyikét!

4. Abbázia, Horvátország

Az Isztriai-félsziget északkeleti részén elterülő város az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legnépszerűbb üdülőhelye volt, és ez a népszerűség töretlen: kellemes, mediterrán éghajlat, és több száz éves történelmi múlt várja az ide látogató turistákat.

A Lungomare a város 12 km hosszú parti sétánya, amelyet az Adria egyik legszebb sétányának tartanak. Patinás épületek, azúrkék tenger, babérfák és finom fagylalt: kell ennél több egy szuper nyaraláshoz?

5. Brno, Csehország

Csehország második legjelentősebb városa a Svitava és a Svratka folyók találkozásánál fekszik, és mivel felsőoktatási központ, így számtalan hangulatos, bulizós helyet fedezhetünk fel a városban.

Ne hagyjuk ki a Spilberk várat, valamint a Szent Péter és Pál katedrálist, amelyek a Petrov-hegyen, az óvárosban találhatóak. Az építészet iránt érdeklődő utazóknak ajánljuk a Tugendhat-villa meglátogatását is, ami a mai Csehország első modern építészeti műemléke, világviszonylatban pedig a negyedik.

Ha sportos hétvégét szeretnénk Brnoban tölteni, akkor pattanjunk két kerékre, mert 38 kilométernyi kerékpárút található a városban.

Kapcsolódó cikkek

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni - Hogyan légy boldog, sikeres és elégedett nő.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni

Az életben vannak olyan íratlan szabályok, amelyek betartása elősegíti, hogy mindig boldogok legyünk. Mi most ezekből a szabályokból szemezgettünk néhánya.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz

Gyerekek és szüleik együtt tekernek bringabuszos konvojokban Barcelonában és környékén reggelente.

Bőrcsizma – klasszikus cipőkbe érdemes befektetni

Bőrcsizma – klasszikus cipőkbe érdemes befektetni

A természetes bőrből készült női bőrcsizmák térdig érő felsőrésszel elegáns és vonzó női lábbelik, amelyek eleganciát kölcsönöznek minden stílushoz. De ez közel sem minden!