5 pénztárcabarát és romantikus úti cél Európában

Tele van a naptárunk programokkal, csak 2-3 napot tudunk szakítani a nyaralásra, ráadásul a pénztárcánk sincs tömve? Ne mondjunk le a jól megérdemelt pihenésről!
5 pénztárcabarát és romantikus úti cél Európában.

1. Prága, Csehország

A cseh fővárost könnyedén elérhetjük Budapestről vonattal hat és fél óra alatt, és mivel a pályaudvar közel van a belvároshoz, taxit sem kell hívnunk, hogy eljuthassunk a szállásunkig. A gasztrokalandok szerelmeseinek ajánljuk a tradicionális cseh ételek kipróbálását (knélivel, káposztával, szaftos sertés hússal), illetve a finomabbnál finomabb söröket. A Károly-híd, a John Lennon Wall, a vár és környéke pedig kihagyhatatlan!

2. Bécs, Ausztria

Az osztrák főváros nem csak a karácsonyi vásár idején hangulatos úti cél, ráadásul gyorsan és olcsón elérhető közvetlen vonattal Budapestről! Szervezzük az utazásunkat úgy, hogy ellátogathassunk az operába vagy egy klasszikus zene koncertre is, és persze itt se hagyjuk ki a finom ételeket: fedezzük fel a cukrászdák kínálatát, kóstoljuk meg a bécsi kávét.

Bécs tele van érdekesebbnél érdekesebb múzeumokkal, ilyen például a "Third Man Museum", ami kötelező a filmek kedvelőinek, valamint azoknak, akik érdeklődnek Bécs háború utáni történelme iránt. Az Albertina múzeum kihagyhatatlan azoknak, akik kíváncsiak a leghíresebb festők képeire.

3. Drezda, Németország

"Az Elba Firenzéje", Európa egyik legzöldebb városa rendkívül vonzó úti cél a kulturális programok kedvelőinek. Nincs olyan nap az évben, amikor ne találhatnánk egy érdekes kiállítást, koncertet, előadást Drezdában. A múzeumok száma negyven feletti, és több, mint ötven galéria képei vonzzák a festmények kedvelőit a városba. Ne hagyjuk ki a zenei fesztiválokat sem (Dresdner Musikfestspiele, Jazztage Dresden, Dresdner Tage der zitgenössischen Musik) és kóstoljuk meg a drezdai sörök (Radeberger, Feldschlösschen) egyikét!

4. Abbázia, Horvátország

Az Isztriai-félsziget északkeleti részén elterülő város az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legnépszerűbb üdülőhelye volt, és ez a népszerűség töretlen: kellemes, mediterrán éghajlat, és több száz éves történelmi múlt várja az ide látogató turistákat.

A Lungomare a város 12 km hosszú parti sétánya, amelyet az Adria egyik legszebb sétányának tartanak. Patinás épületek, azúrkék tenger, babérfák és finom fagylalt: kell ennél több egy szuper nyaraláshoz?

5. Brno, Csehország

Csehország második legjelentősebb városa a Svitava és a Svratka folyók találkozásánál fekszik, és mivel felsőoktatási központ, így számtalan hangulatos, bulizós helyet fedezhetünk fel a városban.

Ne hagyjuk ki a Spilberk várat, valamint a Szent Péter és Pál katedrálist, amelyek a Petrov-hegyen, az óvárosban találhatóak. Az építészet iránt érdeklődő utazóknak ajánljuk a Tugendhat-villa meglátogatását is, ami a mai Csehország első modern építészeti műemléke, világviszonylatban pedig a negyedik.

Ha sportos hétvégét szeretnénk Brnoban tölteni, akkor pattanjunk két kerékre, mert 38 kilométernyi kerékpárút található a városban.

Kapcsolódó cikkek

A Gucci-Ház - Felesége felfogadott bérgyilkosa ölte meg Gucci-t - Patricia Reggiani története

A "fekete özvegy" nem bánja tettét - A Gucci-sztori

Lady Gaga alakítja Patricia Reggiani-t, aki meggyilkolta volt férjét, Maurizio Gucci divatkirályt.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.

Szabadulj meg a negatív energiáktól és légy pozitív 7 lépésben.

Szabadulj meg a negatív energiáktól 7 lépésben

A negatív energia rombol. Nem csak lelkileg, testileg is. Mutatjuk, hogyan szabadulj meg tőle.