3 álomszép sziget - vakációs tippek

A zsúfolt tengerparti nyaralásra gondolva elmegy a kedved az utazástól? Szeretsz kirándulni, új helyeket felfedezni, és érdekelnek a különböző kultúrák? Akkor cikkünk Neked szól!
Három álomszép sziget

1. Szicília

A sokszínű történelméről, egyedi kultúrájáról és meseszép tájairól híres sziget, Szicília a Földközi-tenger és Olaszország legnagyobb szigete. Európa hetedik legnagyobb szigetén található a földrész leghatalmasabb vulkánja, az Etna, aminek a felfedezése egy életre szóló, különleges élményt nyújt.

Már áprilistól nagyon kellemes időre számíthatunk, egészen október végéig, november elejéig. A legnagyobb forróságban, vagyis júliusban és augusztusban csak a turisták tikkadnak a hőségben - a sziesztázó helyiek csak késő délután kerülnek elő. Ha idei úticélünk Szicília lesz, akkor mi is vegyük át egy kicsit a helyi mentalitást, vagyis adjunk teret a lelassulásnak, a pihenésnek, a nyugodt szemlélődésnek, és ne rohanjunk egyik látnivalótól a másikig.

A piacokat semmiképp se hagyjuk ki, mert igazi mediterrán kavalkádba csöppenhetünk. A sziget konyhaművészetén a görögöktől kezdve a rómaiak, az arabok, a franciák, a spanyolok és az észak-afrikaiak mind-mind nyomot hagytak. Adjuk át magunkat a kulináris élvezeteknek, és kóstoljuk meg a helyi halakat, pisztáciás édességeket, ricottájukat.

És bár a maffia (sokkal kisebb létszámmal) még létezik, semmilyen fenyegetést nem jelentenek a turisták számára, mert nekik is érdekük, hogy ezzel megélhetést, munkát adjanak a szigetlakóknak.

2. Feröer-szigetek

Félúton Norvégia és Izland között megbújik egy igazán csodálatos, vulkáni eredetű szigetcsoport: a Dán Királysághoz tartozó Feröer-szigetek. A 18 szigetből álló szigetcsoporton kevesebb, mint 50 ezer ember él, így tumultustól, turistáktól nyüzsgő látnivalóktól nem kell tartanunk, ha ide látogatunk.

A természeti környezet miatt olyan érzésünk lehet, mintha nem is a Földön kirándulnánk: a domborzatot jég formálta, merész sziklagerincek és csúcsok, köztük széles, U-alakú völgyek jellemzik. Bár az időjárás rendkívül változékony, sokszor csapadékos, a meleg Golf-áramlat miatt mégsem hideg.

Tórshavn a fővárosa a Feröer-szigeteknek, ugyanis 850-ben itt hozták létre a parlamentet a Tinganes félszigeten a vikingek. A színes kis házak (sokszor fűvel benőve) garantáltan elbűvölnek majd, és a helyi halételek is. Ha szeretnénk kiszakadni a városi nyüzsgésből, és közelebb kerülni az érintetlen természethez, válasszuk a Feröer-szigeteket! Budapestről koppenhágai átszállással néhány óra alatt elrepülhetünk e különleges hangulatú, viking szigetre.

3. Aran-szigetek

Egy eldugott kis földdarabra vágysz, ahol alig jön szembe turista? Akkor irány az írországi Aran-szigetek! A három szigetből álló szigetcsoport Írország nyugati partjainál, a Galway-öbölben található. Itt még élő az ír nyelv, a legnagyobb szigeten is kevesebb, mint 900 fő él, és egy órás hajóúttal érhető el Rossavealből.

A páratlan szépségű természeti környezet, a vár és templom romok, sziklafalak, vadregényes tengerpartok és az ír vidéki élet garantáltan magával ragadja a látogatókat. Viszonylag olcsón biciklit is bérelhetünk, így két keréken fedezhetjük fel Inishmore-t vagy a szigetcsoport másik két tagját. A legfőbb látványosság a Dun Aonghasa kelta kőerőd, amely egy meredek sziklafal peremén áll.

Kapcsolódó cikkek

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni - Hogyan légy boldog, sikeres és elégedett nő.

Mit ne tegyél, ha boldog nő akarsz lenni

Az életben vannak olyan íratlan szabályok, amelyek betartása elősegíti, hogy mindig boldogok legyünk. Mi most ezekből a szabályokból szemezgettünk néhánya.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.

Egyre népszerűbb a second hand: ma már a régi számít menőnek

Egyre népszerűbb a second hand: ma már a régi számít menőnek

Akkora az érdeklődés a second hand divat iránt, hogy beszálltak a luxusmárkák is