Baba kezdőcsomag: 3 dolog, amire szükséged lesz!

Minden leendő szülő arra törekszik, hogy mire gyermeke megszületik, már minden szükséges eszközt beszerezzen és tisztában legyen azzal, mire lesz még szükség a baba növekedése során. Cikkünkkel mi a leendő szülőknek szeretnénk három olyan babaeszközt javasolni, amelyre szükség lesz!
Baba kezdőcsomag: 3 dolog, amire szükséged lesz!

Babakarám - az első lépések támogatója

Amint a baba elég nagy ahhoz, hogy megtegye első lépéseit, elindul felfedezni a környezetét. Ezt először mászva teszi, de hamar eljön az első lépések ideje is, amikor a baba kissé bizonytalanul, de két lábra áll és sétálni kezd. Ez természetesen sok esés-keléssel jár, de szükséges ahhoz, hogy szépen lassan megkezdje az önálló sétálást és futkosást is.

A babakarám egy remek babaeszköz, amely mind a mászást, mind az első lépéseket támogatja, mindezt úgy, hogy biztosítja a gyermek biztonságát. A babakarám ugyanis egy olyan kerítésszerű eszköz, amellyel körbe lehet keríteni egy bizonyos területet, így a baba egy biztonságos területen tud játszani, valamint egy olyan fából készült “kerítés” veszi körbe, amelyre bármikor tud támaszkodni. Mivel a babakarám felületéről nem tud szálka menni a gyermek bőre alá, valamint a nyál nem oldja fel a festékréteget, remek támogatója az első, határozatlan lépéseknek.

Numnum kanál - az első lépések az önálló étkezés felé

A szülőség egyik nehéz feladata, hogy megtanítsuk gyermekünket önállóan étkezni. A babáknál ugyanis még nem alakult ki az a készség, amely a kanál merítéséhez, valamint szájhoz emeléshez szükséges. Épp ezért a hagyományos műanyagkanalak használata rendkívül nehéz a csöppségeknek és a legtöbbször egy csepp étel sem marad meg a kanálon.

A numnum kanál erre nyújt szuper megoldást. A numnum kanál szett két kanálból áll, amelyet értelmezhetünk az önálló étkezéshez vezető út két szintjének. A gödröcskés felületű kanállal a kis kezdők hígabb püréket, míg a gyakorlottabbak a csatornás kialakítású kanál segítségével sűrűbb püréket tudnak önállóan a szájukhoz juttatni. Amint mindkét numnum kanállal magabiztosan tud étkezni a gyermek, készen is áll a hagyományos műanyag kanál használatára.

Készségfejlesztő játékok - a kreativitás és az ügyesség fejlesztésére

Amint elérik a megfelelő kort, a babákból előtör a művészi hajlam és a játékok iránti vágy. Ilyenkor érdemes biztosítani gyermekünknek az ezekhez szükséges eszközöket, úgy, mint a zsírkrétát, a színes ceruzákat, vagy épp a műanyag állatokat. Természetesen minden gyermek más és más, így érdemes megfigyelni, hogy mi kelti fel leginkább a baba figyelmét és azon a területen vásárolni neki több játékot. Mindez nem csupán szórakozást jelent számára, de fejleszti a készségeit és a kreativitást is.

Ha épp babát vársz, érdemes megtervezni, hogy mi mindenre lesz szükséged. Mi mindenképp ajánljuk a babakarám, a numnum kanál, valamint készségfejlesztő játékok beszerzését idővel, ugyanis remek babaeszközök. Reméljük, cikkünkkel tudtunk segíteni minden leendő szülőnek!

Kapcsolódó cikkek

Baba kezdőcsomag: 3 dolog, amire szükséged lesz!

Baba kezdőcsomag: 3 dolog, amire szükséged lesz!

Minden leendő szülő arra törekszik, hogy mire gyermeke megszületik, már minden szükséges eszközt beszerezzen és tisztában legyen azzal, mire lesz még szükség a baba növekedése során.